Zomervakantie!

Beste lezer,

Het is al weer een paar weken geleden dat ik iets op de site heb geschreven. Misschien denk je wel “geen bericht, goed bericht” maar dat is helaas niet van echt van toepassing. Het is zo dat de eet- en beweegstoornis die Dave momenteel heeft zo hardnekkig is, dat ons hele gezin daaronder heeft te lijden. Dit is niet iets waar ik makkelijk over schrijf omdat het Dave zo kwetsbaar maakt, vandaar de stilte op de site.

Afgelopen weken hebben we weer veel hulpverleners bezocht. Zo ook de endicrinoloog die de medicatie voor Dave zijn schildklier heeft verhoogd. Deze is namelijk te laag. Hierdoor zou hij dikker moeten worden en trager, maar bij Dave zien we het tegenovergestelde, namelijk dat hij afvalt en zo veel als mogelijk beweegt. Misschien dat deze medicijnen hem in ieder geval weer op een juist schildklierniveau kunnen brengen.Dit is echter niet de oorzaak van het afvallen dus we hebben ook andere hulp nodig. De diëtiste heeft uitgelegd waarom het belangrijk is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen omdat Dave tegen zijn ziekte moet vechten, maar op de één of andere manier wil deze uitleg nog niet “landen” bij Dave. Zijn gewicht blijft dus zorgelijk en we hopen van harte dat we kunnen voorkomen dat hij opgenomen moet worden om bijvoeding te krijgen. Inmiddels hebben we wel geleerd dat wij als ouders onmogelijk de strijd tegen de eetstoornis kunnen voeren, laat staan winnen. Dit zal echt vanuit Dave zelf moeten gebeuren met behulp van de psycholoog. Loslaten en geduld hebben is dus het enige dat ons rest op dit moment. We ervaren wel dat het niet makkelijk is om toe te kijken als je je kind zo eronder ziet lijden, maar we hebben geen keus en hopen en bidden om genezing van deze stoornis.

En dan is de vakantie inmiddels ook bij ons begonnen. Deze week staat in het teken van verjaardagen. Gisteren was Emiel (13) jarig, morgen Dave (15). Vandaag hebben we dit gevierd met een bbq voor familie en vrienden.
Volgende week gaan de jongens om beurten logeren op de boerderij, daar hebben ze veel zin in! Verder staat er nog een weekje Friesland en een bezoekje aan Dolfinarium op de planning. Tussendoor zal er vast gewerkt worden door Emiel in de dierenwinkel en Dave bij de bakker. Kortom, de planning is aardig rond voor deze weken.

Wij willen iedereen bedanken voor de aandacht, kaartjes en belangstelling die wij ontvingen in de afgelopen weken en rondom de verjaardagen. Mocht je op vakantie gaan dan wensen wij je een hele ontspannen en gezellige tijd toe. Geniet vooral van de kleine dingen! Na de vakantie hopen we weer van ons te laten horen.

Met een zonnige groet,
Joke

2 gedachten over “Zomervakantie!”

 1. Ondanks alle zorgen ook gezellige zomerse vakantieplannen. Wij wensen jullie daarbij véél plezier. Geniet er van met volle teugen.
  Marjon en Paul Weerkamp

 2. Lieve Familie.
  Net het laatste berichtje gelezen ik hoop dat jullie ook een fijne vakantie mogen hebben ondanks de grote zorgen
  Proberen toch van de kleine dingen te genieten. Vele denken en leven mee en ik draag jullie ook iedere avond op in mijn gebed.
  Hartelijke groeten en veel sterkte
  Marrie Groenewoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.