Woensdag 11 november 2015, dok-dag!

Lieve lezer,

Inmiddels hebben we de 3e therapiedag achter de rug. Gisteren heeft Dave met Paul veel gesproken over het niet hebben van vrienden, hoe dit komt en of hij hier iets aan kan doen. Dit was heel moeilijk voor Dave. We merkten dat direct want dan speelt de eetstoornis weer op en is Dave heel stil en chagrijnig.

Vandaag was het dok-dag, dat betekent dat Emiel en Donald de therapie van heel dichtbij, op het dok, mogen meemaken. We begonnen enthousiast met Bonnie en Sami maar al heel snel werd duidelijk dat deze er geen zin in had. Bonnie wil liever met haar baby spelen….heel begrijpelijk maar voor ons niet zo leuk. Daarom stapten we over naar twee andere dolfijnen, Annie en Machu, moeder en zoon. Met deze twee konden we niet eens starten, ze waren zo gek op elkaar dat ze geen oog voor de trainster hadden. We hebben toen besloten de dok-tijd uit te stellen vandaag. Paul heeft toen met Dave en Emiel samen gesproken. Na een uurtje zijn we teruggegaan naar het dok en toen was Bonnie wel reuze enthousiast. Dave heeft met haar “gesurfd”, gesnorkeld zodat hij onder water ook baby Sami kon zien en allerlei andere leuke spelletjes gedaan. Emiel en Donald vonden het weer heel leuk om dit alles van dichtbij te zien.

Het was vandaag een bewolkte dag. Het is nu regentijd en dat merken we wel, bijna dagelijks valt er wel een fikse bui. Dat betekent hier dat het water op de wegen blijft staan en de autowielen soms bijna niet te zien zijn, zoveel kan er vallen in korte tijd. Gelukkig bleef het vandaag wel droog. We zijn vanmiddag naar een heel nieuw winkelcentrum in Willemstad geweest en hebben daarna nog een duik in het zwembad genomen.

Morgen hebben we, naast de therapie, nog een gezinsgesprek met Paul. Overmorgen hopen we een bezoekje aan Playa Lagun te brengen. Op verzoek van Donald gaan we daar een kroketje eten en snorkelen omdat daar schildpadden te zien zijn. Playa Lagun is een schitterende kleine baai met glashelder water, echt een plaatje uit een reisgids. We zullen hier zeker allemaal van genieten!

Tot zover weer even een kijkje op Curaçao,
lieve groeten,
Joke en de mannen

IMG_0684

Een gedachte over “Woensdag 11 november 2015, dok-dag!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.