Wie had dat kunnen bedenken??

Lieve lezer,

God wijst mij een weg,
als ik zelf geen uitkomst zie.
Langs wegen die geen mens bedenkt
maakt Hij mij Zijn wil bekend.

Aan deze woorden heb ik de afgelopen weken vaak gedacht. Wij hebben nl. zo’n bijzondere week achter de rug, dat willen wij graag met je delen.
De afgelopen weken gaat het steeds slechter met Dave. Hij valt af en wordt steeds depressiever. Soms zijn we ten einde raad en weten we echt niet hoe het verder moet met Dave, met de andere jongens en met ons als gezin.
Afgelopen zondag hebben we hier in de kerk aandacht aan besteed. Wij hebben onze zorgen met de gemeente mogen delen waarna er speciaal hiervoor gebeden is. En wat er toen gebeurde…..
Direct na de dienst kwam er een gemeentelid naar de dominee toe. Hij vroeg of er voor Dave in het buitenland soms nog mogelijkheden voor verbetering waren en zo ja, dat hij hier dan financieel aan bij wilde dragen. Wat een mooi gebaar! Onze dominee belde ons maandag op met de vraag of er nog mogelijkheden zijn ergens voor Dave. Direct kwam het idee van dolfijntherapie in mij op. Een paar weken geleden vroeg onze psycholoog in het ziekenhuis of Dave nog wensen had waar hij blij van hoopte te worden. Hij zei toen “ik zou wel met dolfijnen willen zwemmen”. Zij vertelde dat wetenschappelijk bewezen is dat deze therapie kinderen kan helpen dus stond zij er positief tegenover. Wij iets minder….want er zijn zoveel kosten aan verbonden en een ziek kind brengt nu eenmaal al veel kosten met zich mee. We hebben er dus geen aandacht aan geschonken. Tot dit telefoontje kwam. Met onze dominee spraken we af dat wij de mogelijkheden zouden onderzoeken. We namen contact op met St. Nicolette die voor Westlandse kinderen deze therapie verzorgt op Curaçao. Dinsdag vond dit gesprek plaats en direct werd ons een concrete plek aangeboden om de therapie daadwerkelijk te gaan volgen! Er was nl. net een afzegging en omdat de situatie van Dave toch erg zorgelijk is kregen wij deze plek aangeboden. Wat bijzonder dat dit binnen 2 dagen geregeld, gefinancierd en gepland kon worden! Binnen 24-uur gaf ook de neuroloog toestemming en was aan alle formaliteiten voldaan. Niet alleen Dave krijgt therapie, ook wij als ouders worden begeleid en voor Donald en Emiel zal er ook een programma zijn. Wie had ooit kunnen bedenken dat wij vorige week nog totaal geen uitzicht meer zagen op verbetering van kwaliteit van leven voor Dave en dat wij nu, een week later, hoopvol zijn omdat God ons dit alles op zo’n wonderlijke manier op ons pad heeft gebracht. Als Hij het mogelijk maakt dat alles zo soepel wordt geregeld dan zal Hij ook met ons meegaan naar Curaçao en de therapie zegenen, daar willen we op vertrouwen!

Voor nu hopen we dat, met de therapie in het vooruitzicht, dit een stimulans voor Dave zal zijn om beter te gaan eten. Want wat gaat dat moeizaam… Om Dave misschien te helpen met zijn depressieve gevoelens wilden we starten met medicatie. Helaas bleek dat zijn bloeddruk en hartslag aan de lage kant zijn en nu moeten we eerst naar de cardioloog voordat er medicatie gestart kan worden. De zorgen blijven dus dagelijks aanwezig maar met de therapie in het vooruitzicht kunnen we het aan!

Met een hartelijke groet,
Joke

20 gedachten over “Wie had dat kunnen bedenken??”

 1. Wat fantastisch dat dit op jullie pad is gekomen! Heb er inderdaad vaak over gelezen en dolfijntherapie schijnt heel veel te kunnen doen. Ik hoop dat erg voor jullie. Een mooi verblijf op Curaçao toegewenst. Liefs caecilia van Essche

 2. Wat een ontzettend mooi gebaar zeg…wat fijn dat het zo snel geregeld kon worden…we bidden dat deze dolfijntherapie wat verlichting zal brengen…

 3. Wat mooi Joke, dat dit op jullie pad komt. Zo bijzonder om met dolfijnen te zwemmen! Hoop dat het Dave, de jongens en jullie een stapje verder brengt. Liefs Anita.

 4. O wat heerlijk om iets positiefs te lezen! We wensen jullie een fijne tijd in Curaçao en bidden voor jullie dat de therapie mag helpen.
  Hartelijke groeten Leen, Miranda, Gina, Tessa, Gina en Neal

 5. Ik sprak toevallig laatst iemand die die therapie met haar dochter gedaan had. Het heeft heel veel goeds voor haar dochter en dus ook voor hun gezin gedaan. Ze zijn veel stappen vooruit gegaan. Echt heel mooi dat jullie dit ook mogen en kunnen ervaren.
  Heel bijzonder je verhaal en mooi opgeschreven weer.
  x Erna

 6. Hallo Joke en Erik,

  Dat is geweldig goed nieuws. Wonderlijk , hoe de dingen soms lopen. Uiteraard hopen we van harte, dat deze therapie zal aanslaan en dat Dave daar veel profijt van zal hebben. We wensen jullie heel veel sterkte en vertrouwen toe.

  Hartelijke groet van Ineke en Rien.

 7. via facebook kreeg ik jullie bericht te lezen. Wat een bijzonder verhaal. Ik wil jullie een prachtige tijd wensen op Curacao en zal voor jullie bidden dat jullie als gezin kracht krijgen tijdens deze periode om daarna weer verder te kunnen. Wij hebben met onze zoon ook dolfijntherapie gevolgd op Curacao en ik weet als geen ander wat een bijzondere momenten dit zijn. Ondanks de warmte heb ik heel vaak met kippenvel aan de kant gestaan. Zulke lieve mensen in het therapiecentrum, zo’n warm bad waar je in terecht komt en zo fijn dat het hele gezin de juiste aandacht krijgt. Wat heerlijk dat dit dankzij jullie kerk mogelijk wordt gemaakt. Veel succes en koester de mooie momenten!

 8. goedemorgen wat is dit een mooi bericht dat er toch nog zulke mensen zijn heerlijk
  ik hoop dat deze reis en therapie verbetering mag brengen met dave maar ook voor jullie als gezin
  gods zegen toegewenst
  een dikke knuffel voor jullie allemaal groetjes geertje

 9. Hoi Joke

  Wat een mooie brief weer,maar dubbel zo mooi dat Dave z’n wens uit gaat komen.
  Prachtig dat er nog zulke mensen zijn die ook aan andere mensen denken.
  En God gaat zeker met jullie mee naar Curacao,vertrouw er op.
  We horen wel wanneer jullie gaan ,en zeker daarna hoe alles is gegaan.
  Liefs van Joke en Jos

 10. beste Joke
  Deze tekst kwam bij me op toen ik je stukje las:Gisteren is voorbij morgen komt nog, en vandaag zorgt de Heer
  groetjes R Edelenbos

 11. Lieve Joke ik las je stukje over Dave en werd er door bemoedigd soms als je zelf geen uitweg weet God is ons altijd nabij. Ik hoop en bid dat dit een doorbraak voor Dave is. Liefs en Gods nabijheid Carla Bruin uit het Harde

 12. Wat is dit fantastisch voor jullie maar vooral voor Dave.Dat jullie gebed is verhoord en een goede gever door God
  gestuurd Ik zal veel voor jullie bidden en hoop dat God meegaat en deze mooie therapie mag zegenen
  Heel veel geluk voor jullie allemaal
  Veel liefs.
  Marrie Groenewoud

 13. Beste Dave,ouders en broers,Wat een hoopvol bericht. Hoewel jullie weining van ons horen, leven we wel op verre afstand van harte mee. Dit heeft alles te maken met mijn zwakke conditie. Vooralsnog zijn we dankbaar voor elke dag en hopen dat jullie weer wat moed krijgen door deze onverwachte mogelijkheid. We hopen dat jullie mogen ervaren dat God er bij is en dat met name Dave en jullie allen even mogen opademen en spirit krijgen om verder te gaan,
  Met een hartelijke groet,
  Fam Born

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.