Wensen 2014

Lieve lezer,

2014 is nog maar net 1 dag oud. Vele goed bedoelde wensen zijn weer uitgesproken, ook door ons. Een nieuw jaar, een nieuw boek, lege bladzijden, nieuwe kansen, nieuwe ervaringen…. Voor ons persoonlijk vooral verlangen naar nieuwe hoop en nieuw vertrouwen. Hoop op verbetering voor Dave, hoop dat hij gaat wennen in de kliniek, hoop dat Dave grip gaat krijgen op de eet- en beweegstoornis, hoop dat hij de zin van het leven weer in gaat zien, hoop dat het leven voor Emiel en Donald draaglijker wordt, hoop dat wij als gezin nieuwe krachten zullen krijgen om het leven te leven. En vertrouwen. Vertrouwen in de hulpverleners die Dave bij zullen staan de komende tijd maar vooral ook vertrouwen op God. Dat wij als gezin toch vooral mogen blijven vertrouwen op Zijn leiding, Zijn hulp, Zijn liefde en Zijn wijsheid. Dat dit vertrouwen niet zal afnemen door alle zorgen……

Dave is rond de feestdagen bijna 2 weken thuis geweest.
Mede door een goede planning, hulp van familie en vrienden, logeerpartijen en bemoedigd door de mensen om ons heen, zijn we deze periode redelijk doorgekomen. Dankjewel daarvoor allemaal!
Kerstavond was voor ons wel het hoogtepunt van deze vakantie. De band Trinity stond onverwachts bij ons op de stoep. Al zingend en spelend. Zij verrasten ons met een mini huisconcert. Een bijzonder, hartverwarmend en emotioneel moment. Met dank aan onze broer en schoonzus die dit voor ons hadden geregeld.

In de vakantie is er ook veel verdriet geweest, vooral bij Dave. Hij heeft het ontzettend moeilijk en ziet het leven somber in. De eetstoornis is zo bepalend dat het heel zijn dagritme en leven negatief beïnvloedt. Heel verdrietig allemaal. Gisteren is hij opnieuw opgenomen in de kliniek. Daar zijn weer heel wat tranen aan vooraf gegaan. Als ouders vragen wij ons regelmatig af hoever we moeten gaan. Hoelang kan Dave dit nog volhouden? Hoeveel draagkracht en aanpassingsvermogen heeft hij nog? Wat is wijsheid? Allemaal vragen die voortkomen uit het verdriet dat we zien bij Dave.

Ik zou zo graag willen vertellen dat 2014 goed van start is gegaan en dat we het jaar positief tegemoet zien omdat het met Dave beter gaat, maar helaas is dat niet zo. De eerste dag van het nieuwe jaar begon met veel tranen. We hopen maar dat de dagen die volgen “droger” zullen verlopen en dat onze berichten gedurende het jaar alleen maar positiever zullen klinken.

Lieve groet,
Joke

6 gedachten over “Wensen 2014”

  1. Lieve allemaal,

    We leven met jullie mee, meer weten we niet te zeggen alleen dat we uit ervaring weten hoe moeilijk alles is. Veel sterkte!
    Dikke knuffel van ons

  2. Ik bid voor Hoop, Geloof en Liefde voor het komende jaar.
    Dat jullie er voor elkaar mogen en kunnen zijn. Elkaar mogen ondersteunen in moeilijke tijden en dat er mooie en betere tijden mogen komen.
    Veel sterkte en veel liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.