Voorjaarsvakantie in de kliniek

Lieve lezer,

We zijn weer een aantal weken verder en er is weer veel ondernomen. Zo hebben we thuis onze maaltijden gefilmd. Gaat Emiel een aantal keren mee naar de kliniek om daar samen met Dave psychomotorische therapie te volgen. Krijgen we tips om thuis de maaltijden beter te doen verlopen en krijgt Dave er een nieuwe therapie bij om mogelijke trauma’s uit het verleden te verwerken. Dit alles moet ertoe bijdragen meer zicht te krijgen op de oorzaak van de eetstoornis en de invloed van Emiel op het eetpatroon van Dave.

Inmiddels is Dave toch aangekomen in gewicht en daar zijn we heel blij mee. Hij zelf wat minder want nu wordt hij “dik” en dat wil hij niet. Het blijft dus een gevecht. In de kliniek zijn ze streng en worden er allerlei maatregelen getroffen wanneer je niet aankomt, dus Dave doet echt zijn best en daar zij wij blij mee. Helaas betekent dit nog niet dat de oorzaak van de eetstoornis duidelijker is geworden en hij hiermee concreet geholpen kan worden. Dit proces zal nog wel even duren. Geduld, geduld en nog meer geduld dus.

Om Dave te laten ervaren dat er meer is dan een eetstoornis en een opname in de kliniek, gaat hij sinds kort weer naar school. Omdat hij het altijd al moeilijk heeft gevonden op het speciaal onderwijs hebben we, in overleg met school, besloten dat hij gaat proberen of hij praktijkonderwijs kan volgen. Dit gaat hij in Den Haag doen. Hij is begonnen met een blokuur koken in de week. Hij mag dan in het weekend een nachtje langer thuis slapen, gaat op maandagmorgen naar school en wij brengen hem dan na schooltijd weer naar Rotterdam. Vorige week heeft hij ook een blokuur rekenen en taal gevolgd. Voor deze les moeten wij hem apart halen/brengen en omdat dit allemaal te combineren moet zijn met bezoekuren en/of gezinsgesprekken is dit nog geen vaste les maar een variabele. Alles bij elkaar, de bezoeken aan school, de gesprekken, de therapie met Emiel, de bezoekuurtjes, het weekendverlof en soms nog controles in het ziekenhuis, zorgen voor heel veel ritjes tussen Monster, Rotterdam en Den Haag. We hebben ons handen vol hieraan. De rust, die we eigenlijk wel kunnen gebruiken, is hierdoor nog ver te zoeken.

Omdat het bij ons voorjaarsvakantie is en wij Emiel en Donald naar de boerderij in Staphorst gingen brengen, hebben we er een weekendje uit van gemaakt met het hele gezin. Even met z’n allen in een andere omgeving. Dave kon er nog niet echt van genieten, dat merkten we wel. Hij vindt elke verandering lastig en blijft Emiel claimen rond alle eetmomenten. Ondanks dit hebben wij er toch wel van genoten. Maandag hebben wij Dave weer naar de kliniek gebracht. Dit was toch weer een moeilijk moment omdat Donald en Emiel nog mochten blijven logeren op de boerderij. De opname gaat echter ook in de vakantie gewoon door. Vanavond komen Emiel en Donald weer thuis en morgen gaat we weer met z’n allen bij Dave op bezoek.

Zaterdag mag Donald afzwemmen voor zijn A-diploma. Het was een hele klus met alle oorontstekingen tussendoor maar wat is hij blij nu het zover is en wij ook. We zijn trots op hem!

Dit was weer even een blik op ons gezin. Voor wie ook nog vakantie heeft….geniet er nog even van!

Lieve groeten,
Joke

4 gedachten over “Voorjaarsvakantie in de kliniek”

  1. goedemorgen
    het is voor jullie wel erg druk zo ik hoop dat er toch voor jullie wat rust te halen valt wens jullie hierbij sterkte
    hoop dat donald zijn zwem diploma haalt donald zet hem op het komt wel goed groetjes geertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.