Thuis

Lieve lezer,

Dave is al weer 4 weken thuis. De eerste weken was het meivakantie en deze hebben we ingevuld met afwisselende logeerpartijen voor alle drie bij vrienden op de boerderij in Staphorst. Vooral Emiel en Donald hebben hier enorm van genoten. Dave was gematigd enthousiast, wanneer je dan doorvraagt blijkt dat hij eigenlijk alleen maar gaat omdat Emiel ook gaat. Het bekende kopieer gedrag.

Inmiddels is bekend dat Dave, op proef, 2 dagen mag gaan werken bij Het Blauwe Hek, een bakkerij met zorg bij ons in de buurt. Dave is nog niet enthousiast maar we hopen dat dat nog komt dus we gaan het gewoon proberen. We gaan dus kijken of het haalbaar is dat hij 2 dagen (van 5 uur per dag) bij Het Blauwe Hek werkt en 2 dagen bij Bakkerij Van de Berg. De komende tijd zullen we met elkaar moeten gaan ontdekken of dit haalbaar is voor Dave.
Daarnaast zijn we nog in afwachting van een nieuw PGB, moeten we het vervoer nog structureel gaan organiseren, zijn we er voor onszelf nog niet goed uit welke hulp echt helpend is en wat bij ons past en zijn we nog in gesprek over andere mogelijkheden van opvang. Kortom, we hebben nog geen vaste structuur en moeten onze draai nog gaan vinden. Daarnaast blijven we ons zorgen maken om Dave zijn gewicht omdat hij in de afgelopen weken toch weer is afgevallen.

Dave zorgt ook voor verrassingen! Zo werden onze moeders en ikzelf door hem op Moederdag verrast met een cadeaubon voor een chocoladeworkshop in de bakkerij! Het leuke is dat het hele gezin mee mag. Dat is ook weer echt Dave, een ander verrassen en alles regelen! Volgende week zaterdag gaan we het beleven….

Niet alleen Dave houdt van verrassingen, dat hebben wij vandaag weer ervaren. Vanmorgen na de kerkdienst ontvingen wij een envelopje met een cryptische boodschap. “Gemeenteleden dragen jullie een warm hart toe maar nu moesten we het hoofd koel houden, zit je warm of ben je koel?” Na wat puzzelen vonden we in de koelkast een prachtige taart en ontvingen we een envelop met lieve wensen van heel van mensen. Bij het aansnijden van de taart ontdekten we de verrassing….een prachtig geldbedrag waar we iets leuks van moeten gaan doen met het hele gezin! Wat een lief gebaar!
Je begrijpt dat we de hele dag al aan het brainstormen zijn wat de bestemming moet worden. Voorlopig genieten we nog even van de voorpret!

Tot zover even een korte update.
Lieve groeten,
Joke

3 gedachten over “Thuis”

 1. goedemorgen allemaal wat hebben jullie al een werk verzet met elkaar maar er blijft nog zoveel over om te doen heb hierbij heel veel respect voor jullie
  er zijn nog heel veel mensen die met jullie meeleven dat zie je maar weer
  wens jullie nog heel veel sterkte en gods zegen toe heel veel groetjes en knuffels

 2. Ah wat ontzettend lief van Dave dat hij jullie moeders en jou Joke zo verrast heeft met moederdag.. Geniet van de chocolade workshop.
  En wat een mooie boodschap van de mensen die om jullie heen staan vanuit jullie kerk gemeenschap.
  Verder zijn we in onze gedachten telkens bij jullie en bidden we om bemoediging en om kracht.

 3. Lieve mensen sorry dat ik wat laat ben met reageren maar ook wij maken wat droeve gebeurtenissen mee
  Vandaar dat jullie nu pas wat horen,wat fijn dat er zo veel lieve mensen zijn.
  Er zijn dan toch ook weer positive berichten te melden
  Heel veel plezier met de fijne dingen die jullie in het vooruitzicht hebben
  Ik wens jullie het allerbeste en ook ik blijf voor jullie bidden

  Hartelijke groetjes
  Liefs Marrie Groenewoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.