Opname in Adolescentenkliniek

Lieve lezer,

Het is zover. Deze week hebben we gehoord dat Dave op 2 december opgenomen kan worden in de Adolescentenkliniek van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. Het is de bedoeling dat hij opgenomen wordt op de open afdeling, een afdeling met 8 jongeren die intensief begeleid worden. Hij zal hier wekelijks van zondagmiddag tot vrijdagavond zijn en in het weekend thuiskomen. De opname start voor een duur van 4 weken en zal telkens met 4 weken verlengd worden tot een maximum van 6 maanden.

Het niet aangeboren hersenletsel, de eet- en beweegstoornis nemen zulke extreme vormen aan, dat het voor ons als gezin, helaas, niet meer te doen is. Vooral Emiel staat enorm onder druk omdat hij de hele dag door Dave wordt gevolgd en nagedaan. We zijn dan ook enerzijds heel blij dat Dave opgenomen wordt en hopelijk o.a. zijn (eet)gedrag weer onder controle krijgt. Anderzijds is het ook heel moeilijk en verdrietig om hem los te moeten laten terwijl hij al zoveel te verwerken heeft. We mogen gelukkig vertrouwen dat God met hem meegaat en hem niet alleen zal laten. Dat te weten en daarop te vertrouwen maakt het voor ons hopelijk iets makkelijker om hem los te laten, al zal elk afscheid vast moeilijk zijn. Als ouders willen wij er natuurlijk alles aan doen om zijn verblijf daar zo aangenaam mogelijk te maken. De eerste weken mogen wij alleen als gezin op bezoek, 2 keer per week. Daarnaast zullen we wekelijks een gezinsgesprek hebben. Daar komt natuurlijk het halen/brengen in het weekend bij dus al met al zijn we wekelijks een aantal keren in Rotterdam. Een drukke periode komt er dus aan. We hebben gelukkig familie en vrienden die ons hierbij willen helpen, daar zijn we blij mee!

We willen iedereen die de afgelopen weken met ons heeft meegeleefd, in de vorm van gebed, berichtjes, kaarten en bloemen, heel hartelijk bedanken. We worden enorm gesteund door dit meeleven en zijn er dan ook heel blij mee. Willen jullie ook in de komende tijd bidden voor Dave, voor zegen over de hulp die geboden wordt, voor rust in ons gezin? Alleen hierdoor blijven wij staande!

Als Dave opgenomen is zullen we een nieuw bericht plaatsen met zijn verblijfadres erbij zodat je hem, als je dat wilt, een kaartje kan sturen.

Tenslotte een mooi weekend toegewenst!
Lieve groet,
Joke

9 gedachten over “Opname in Adolescentenkliniek”

 1. Lieve allemaal,

  Het blijft een heel moedig besluit om dit als gezin te ondergaan.
  Heel veel sterkte en succes. Dave, speciaal voor jou veel respect en een dikke pluim!!
  xxx Anita.

 2. Lieve Joke, Eric, Dave, Emiel en Donald,

  Ja wat te zeggen? Heel dubbel zoals je al beschrijft. We hopen en bidden dat deze moeilijke periode van opname uiteindelijk goed zal blijken. Zowel voor Dave als voor jullie. We zullen zeker bidden voor iedereen. Heel veel sterkte!
  Groetjes,
  Ronald en Thera

 3. Heel veel sterkte de komende tijd en wij zullen zeker voor jullie bidden en Dave mag weten dat Hij hem zeker niet in de steek zal laten.
  Ook hopen wij dat Emiel nu toch even een stukje rust kan terug vinden en zichzelf weer kan zijn, ondanks deze verschrikkelijke moeilijke maar zeer moedig beslissing van Dave en van jullie.

  Liefs fam van Eendenburg

 4. Lieve Familie,

  Wat fijn dat hij geplaatst kan worden maar voor jullie een hele impact.Gelukkig dat er zoveel vrienden en familie
  zijn waar je op kan bouwen.Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte toe.Blijven bidden doen we onophoudelijk.
  Dat we zijn adres krijgen is fijn want een kaartje sturen is het minste wat wekunnen doen
  Hartelijke groeten

  Marrie Groenewoud

 5. Hallo Erik en Joke,

  Jullie houden ons steeds goed op de hoogte van de situatie rondom Dave. Daardoor blijven we met jullie meeleven. Ook nu weer, nou jullie zo’n moeilijk besluit hebben moeten nemen om Dave op te laten nemen. Het is voor jullie gezin allemaal behoorlijk heftig, maar we hopen en bidden, dat het goed uit mag pakken voor jullie allemaal. Het is voor jullie heel fijn, dat je zo’n steun hebt aan je geloof. We wensen jullie alle kracht van boven en heel veel sterkte voor de komende periode en weet, dat er heel veel mensen om je heen staan die met jullie meeleven. Hopelijk geeft dat jullie zoveel positieve energie, dat je het vol kan houden.

  De hartelijke groeten van Rien en Ineke.

 6. Lieve v.d. Akkertjes,

  Wat goed dat jullie op deze manier iedereen op de hoogte houden. Ik bid voor jullie en wens jullie Gods kracht toe in deze moeilijke tijd.

  Gr. Gera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.