Logeren op de boerderij en ons eerste kuikentje!

Beste lezer,

Afgelopen week was Dave nog in vakantiestemming. Als enige had hij geen school deze week. Gelukkig mocht hij weer op de boerderij bij Wout & Tineke logeren. Hij heeft er opnieuw genoten. Het ritme van het boerenleven, de vrijheid, de aandacht, de ruimte en het feit dat er altijd werk te doen is op de boerderij, doen hem goed. Na een paar heerlijke dagen kwam hij moe maar tevreden thuis. Het leukste wat hij had meegemaakt was zijn bezoek aan een echt Staphorster echtpaar, nog gekleed in klederdracht. Dave weet dat ik dit geweldig vind en daarom heeft hij mij ook alle details van dit bezoek uitvoerig verteld…om mij zo lekker jaloers te maken. Tineke gaf ook nog een heerlijk stuk vlees van eigen koe mee. Dat staat dit weekend op het menu. Wat zijn wij toch ontzettend blij dat deze lieve mensen zo goed voor Dave en ons zijn. Wil je ook eens op de boerderij verblijven? In de Bed & Breakfast die zij runnen is het heerlijk slapen en genieten (www.boerderijebenhaezer.nl).
Terwijl Dave uit logeren was hebben wij thuis met elkaar ook fijne dagen gehad. Het voelt voor ons best een beetje dubbel. Emiel zei: “Het is wel heel anders nu we geen rekening met Dave hoeven te houden”. Zo ervaren wij dat ook.

Om nog even voort te borduren op het boerenleven…wij hebben in de achtertuin een leeg kippenhok staan. Het was de bedoeling dat wij zelf eieren in een broedmachine gingen uitbroeien maar na 3 weken draaien, water toevoegen en wachten bleek dat wij gewoon 12 eidooiers warm hadden zitten houden! Een mislukte actie dus die voor de nodige teleurstelling zorgde. Gelukkig was er iemand met meer ervaring die het voor ons opnieuw probeerde en ja hoor, vanavond hebben we het eerste kuikentje opgehaald. We hopen dat er nog een paar volgen. De jongens, vooral Donald, zijn helemaal blij. Omdat Donald hem het eerst heeft vastgehouden mocht hij hem een naam geven, hij heet Ted. Het eerste kraambezoek hebben we al ontvangen.

Komende week staan er weer gesprekken met school en psychologen op de agenda.
De zorgen zijn voortdurend om ons heen, maar door de afwisseling met fijne momenten zoals hierboven beschreven, kunnen we het volhouden.
Ook voor Emiel wordt het spannend want een extra toets moet de doorslag geven of hij wel/niet aangenomen wordt op de door hem gekozen opleiding. Afwachten dus

Tot zover weer even een paar momenten uit ons gezinsleven.
Een fijn (liefst droog) weekend toegewenst!

Met een lieve groet,
Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.