Hour of Power, winterfair, hulpverleners en meer..

Lieve lezer,

We zitten weer in het gewone ritme en dat is prettig. Dave werkt niet meer bij de bakkerij met zorg maar is nu 4 keer in de week bij Bakkerij gebr. V.d. Berg aan het werk. We merken dat dit hem goed doet. Duidelijkheid en regelmaat in een plezierige werkomgeving. De jobcoach regelt de benodigde papieren en houdt Dave zijn belastbaarheid in de gaten. Voor ons als ouders is dit erg fijn. Dave kan nu ook zijn verhaal bij iemand anders kwijt en dat is goed.

Op woensdag is hij vrij en is hij gestart met sporten bij de fysio. Wanneer dit goed blijft gaan is het de bedoeling dat hij in een groep met leeftijdgenoten gaat sporten. Daarnaast wil Dave graag meer leren over fotografie en zijn we in gesprek met een mogelijke vrijwilliger die hem hier meer over kan leren.

Afgelopen week hebben we een eerste kennismaking met een psycholoog gehad. Er volgen er nog een paar voordat Dave zal gaan kiezen met wie hij in gesprek wil gaan. Ook heb ik deze week kennis gemaakt met een thuisbegeleidster. Deze kennismaking gaan we in januari voortzetten. Het is de bedoeling dat zij regelmatig bij ons over de vloer gaat komen en daar waar nodig en wenselijk is ons zal helpen in de omgang met elkaar en met de beperkingen van het niet aangeboren hersenletsel. Ook zijn we afgelopen week voor het eerst naar de nieuwe arts geweest die de coördinatie van het medische circuit op zich gaat nemen. Met haar hebben we afgesproken dat we doorgaan op de ingeslagen weg. Dit betekent dat we dus niet meer teruggaan naar polikliniek psychologie voor de gesprekken over eten en het wegen. Nu we een tijdje minder aandacht aan het eten geven blijkt dat Dave toch op gewicht is gebleven en zijn wij een stuk ontspannender. Voor Dave blijft het eten een moeilijk iets dat toch gekoppeld blijft aan Emiel. Dit zal voorlopig nog wel zo blijven, is de verwachting.

Sinds we terug zijn uit Curaçao krijgen we regelmatig te horen “Dave is veranderd, hij is spraakzamer en als hij over Curaçao praat straalt hij gewoon”. Ons is dit natuurlijk ook opgevallen maar het is fijn om het door anderen bevestigd te krijgen. Dave is ondertussen aan het nadenken hoe hij geld kan inzamelen om de therapie volgend jaar nog een keer te gaan volgen. Hij heeft allerlei leuke ideeën waarvan we er zeker een paar zullen gaan uitvoeren. Hij zal ook deze site t.z.t. gebruiken om zijn initiatieven bekend te maken, denk ik.

Een paar weken geleden had ik een afspraak met Jan van de Bosch voor het programma Hour of Power. Hij wilde mij interviewen naar aanleiding van mijn boek en onze ervaring op Curaçao. Een dag voor de geplande afspraak belde hij op met de vraag of Dave ook alsjeblieft meekwam naar de opname. Dave reageerde enthousiast en probeerde direct een deal te maken “Als ik mee kom naar de opname, helpt u mij dan met het vinden van sponsors”. Zo gezegd, zo gedaan. Dave heeft zich laten interviewen, dat is op zich al uniek. Dave praat nooit over zichzelf of zijn ziekte met anderen, laat staan voor televisie! Dat hij dus zo spontaan meewerkte verbaasde ons enigszins. Ook dat zien wij als een resultaat van de therapie, dat hij wat meer open is en meer praat.
Als je het leuk vindt om de opname te zien, kijk dan zondag 21 december om 8.00 of 9.00 uur naar Hour of Power op RTL5.

Aanstaande zaterdag 13 december organiseert onze kerkelijke gemeente een winterfair. De opbrengst is, mede op ons verzoek, voor Stichting Nicolette en de Voedselbank. Ook wij zullen ons steentje bijdragen door een stand te vullen met paracord armbanden en sleutelhangers van Dave, cyclamen, zelfgemaakte advocaat etc. Ook zullen we leuke PIP-artikelen verkopen voor het goede doel. Heb je tijd om langs te komen? Je bent van harte welkom tussen 16.00 – 21.00 uur op de Laan van Meerdervoort/hoek Azaleastraat te Den Haag.

Misschien tot ziens!
Lieve groet,
Joke

6 gedachten over “Hour of Power, winterfair, hulpverleners en meer..”

 1. hallo allemaal fijn om te horen dat het toch goed gaat en dat dave veranderd is hopelijk gaat deze verandering door
  wens jullie hele mooie feestdagen
  groetjes geertje uit emmen

 2. Wat fijn om te horen dat jullie toch een verandering aan Dave opmerken nadat hij de dolfijnen therapie heeft gevolgd. Ook al zaten jullie daar op een mooie plek en was het fantastisch, het ging er uiteindelijk toch om dat jullie resultaat kregen…..wat ontzettend mooi.

 3. Lieve allemaal
  Dat is nog eens een fijn bericht om te lezen.Dat Dave zo goed is momenteel daar mogen we dankbaar voor zijn
  en voor jullie allemaal.Dat geeft weer wat meer lucht en ziet het leven er weer wat zonniger uit.
  Lieve groetjes
  Marrie Groenewoud

 4. Vanmorgen gekeken naar Hour of Power, ik vond het bijzonder om jullie verhaal te horen. En wat ik het meest mooie vond is hoe Dave idd straalde.
  Heel veel zegen voor de komende dagen en voor het nieuwe jaar! God is met jullie en gaat voor jullie uit.
  Hartelijke groet,
  Rebecca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.