Geland!

Na de boekpresentatie leefden we een paar dagen in een roes van belangstelling, reacties en kadootjes. Het interview bij Groot Nieuws Radio verliep goed. Binnenkort hoop ik een versie ervan te ontvangen zodat ik mezelf terug kan luisteren. Ben wel benieuwd hoe dat klinkt.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en weer met ons beide benen op de grond geland.
En niet zo zachtjes ook. Want beleef je de ene dag hele mooie en emotionele momenten met elkaar, de andere dag word je gewoon weer geconfronteerd met de harde werkelijkheid. Zo ook afgelopen dinsdag. Emiel had afgesproken om met Dave naar de boekhandel in ons dorp te gaan om te kijken of mijn boek daar in het schap lag. Omdat ik zelf op het moment van afspreken niet thuis was, wist ik niets van deze afspraak. Emiel, puber als hij is, vergat de afspraak en ging lekker met zijn vrienden voetballen. Toen Dave merkte dat Emiel niet thuis kwam uit school en werd hij woest. “Ik heb een afspraak met Emiel en hij moet NU naar huis komen, bel hem op! Zit ik weer de hele middag alleen. Hij kan lekker met zijn vrienden weg en ik heb niemand..” Met als gevolg dat ik de hele middag een verdrietige, boze jongen op de bank had hangen wat de sfeer in huis niet echt ten goede kwam. Tel daar een zieke Donald met dubbele oorontsteking bij op en je kunt je misschien indenken hoe ik mij voelde. Onmacht, omdat ik niet in staat ben om de leegte in Dave zijn leven op te vullen (hoe ik mijn best ook doe door zo vaak mogelijk thuis te zijn) en verdriet, omdat ook het gemis aan vrienden een gevolg is van de ziekte die hij heeft, overheersten. Als Dave door iets “van slag” is duurt dit eigenlijk wel de rest van de dag voort. Meestal trekt hij weer bij als hij geslapen heeft. “Een nieuwe dag, een nieuwe kans” denk ik dan maar.

En dan staat nu de voorjaarsvakantie voor de deur. Onze ervaring is dat vakantie vaak tegenvalt omdat de structuur voor Dave dan ontbreekt en de verschillen met de andere jongens vaak zo voelbaar zijn. Gelukkig hebben we voor komende week wel genoeg op de agenda staan, dus we kijken uit naar een leuke week met elkaar!
Eén activiteit springt er echt bovenuit…. De jongens mogen namelijk vrijdagavond de ijshockey wedstrijd tussen HYS The Hague en Eindhoven openen. Deze staat in het teken van sponsoring van Team Westland voor de Alpe d’Huzes (actie KWF). Zoiets hebben de jongens nog nooit gedaan maar het lijkt ze heel erg leuk. We zijn benieuwd.

Voor wie ook vakantie heeft….fijne dagen toegewenst!
Groet,
Joke

Een gedachte over “Geland!”

 1. Lieve familie van de Akker

  Vergeten doen we allemaal wel eens maar leuk is uiteraard anders.
  Hopelijk gaat het met Donald weer wat beter of misschien is hij alweer een beetje de oude.
  Wat een bijzondere uitnodiging om zo’n belangrijke wedstrijd te mogen openen.
  Dave en zijn broers gaan nog professionals worden met al deze openbare gelegenheden.
  Ik wens jullie een fijne voorjaarsvakantie toe en geniet van de spannende dag van de opening.

  Groetjes Cathy Dikmoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.