Even bijpraten….

Lieve lezer,

De scholen zijn inmiddels weer gestart en de rust keert een klein beetje terug in mijn hoofd. Eerlijk gezegd stort ik na een vakantie altijd in. Ik ga dan slecht slapen, leef op slaappillen en ben overdag niet in een al te best humeur wat vervolgens zijn uitwerking heeft op het hele gezin. Kortom, een cirkel die doorbroken moet worden.
Inmiddels “herken” ik deze uitputtingsverschijnselen wat beter en weet ik dat het komt omdat ik in de vakantie niet tot rust kom omdat er altijd een structuur en invulling van de dag moet zijn als houvast voor Dave. Daarnaast mis ik dan ook mijn tijd om stil te zijn en op te laden. Neem daarbij de blijvende zorgen omdat Dave nog steeds geen goed ingevulde weekstructuur heeft, de impact van de eetstoornis op Dave en ons hele gezin, de veranderingen in de zorg en we hebben genoeg redenen om wakker van te liggen.
Ik ben dus blij dat iedereen nu weer een beetje in het werk- en schoolritme zit en heb mijn prioriteiten weer eens bijgesteld. Wat afspraken afgezegd, geen extra verplichtingen op me genomen en wat meer rust en genietmomenten ingepland. Na een paar weken voel ik me al weer iets sterker, dus dat komt wel weer goed.

De tijd gaat snel en ons vertrek naar Curaçao komt dichterbij! Deze week heb ik alle vragen die wij nog hebben over onze reis en het verblijf besproken met Stichting Nicolette. Er moet nog wel heel wat geregeld worden qua medicijnen, verklaringen en extra bijvoeding die mee moet, maar dat gaat vast allemaal lukken. We kijken er naar uit maar vinden het ook spannend….want wat voor uitwerking zal de therapie op Dave hebben?

Dave is inmiddels weer bij de bakkerijen aan het werk. Nu hij een aantal maanden bij de bakkerij met zorg werkt, wordt ons wel duidelijk dat dit geen blijvende werkplek voor hem is. Dave voelt zich gewoon niet thuis tussen mensen aan wie je uiterlijk kunt zien dat ze beperkt zijn. Dat zegt natuurlijk niets over deze mensen maar iets over Dave. Hij kan zelf niet accepteren dat hij ziek en beperkt is en bij deze doelgroep hoort qua begeleiding. Moeilijk maar ook voor ons te begrijpen. Opnieuw zijn we zoekende en in gesprek met verschillende mensen en organisaties over (on)mogelijkheden om ergens anders te gaan werken of een andere dagbesteding te vinden. Het blijft maatwerk. Er is niets standaard voor handen voor deze doelgroep en dat zorgt ervoor dat er veel tijd mee gemoeid gaat voordat we de situatie voor Dave kunnen veranderen. We hopen dat er mogelijkheden/oplossingen op ons pad komen waarin Dave zijn kwaliteiten kan ontplooien en zijn zelfvertrouwen kan vergroten.

Tot zover even “bijgepraat”.

Lieve groet,
Joke

4 gedachten over “Even bijpraten….”

 1. Fijn dat je ons weer even hebt bijgepraat.
  Jammer te horen dat jij je juist na een vakantie zich niet uitgerust voelt…juist dan zou je weer energie moeten hebben voor het nieuw aan te komen schooljaar. Zo worden we wel weer op de feiten gedrukt dat niet iedereen zomaar een heerlijke vakantie heeft. We hadden het jullie zo gegund. En nu toewerken naar een hele spannende tijd op Curacao….we bidden dat misschien daar door de therapie met de dolfijnen enigszins verlossing kan komen…dat die dieren iets voor Dave teweeg kunnen brengen. We wachten in spanning af.
  Verder weer veel sterkte in de komende periode en we denken en bidden voor jullie.

  Edward en Mariska

 2. hallo lieve allemaal
  fijn om weer iets van jullie te horen
  joke ik hoop dat jij ook weer rust vind spannend naar curacao ook hoe dat werking heeft op dave
  hopelijk word er voor dave een goede werkplek gevonden waar hij zich zich zelf kan zijn
  wens jullie allegoeds toe een fijne tijd samen
  groetjes en een knuf geertje

 3. Lieve allemaal

  Net jullie bericht gelezen en dat is ook iets wat mij ook veel bezig houd om daar iedere keer weer mee om te gaan Diepe respect voor jullie allemaal en ik hoop oprecht dat jullie een beetje rust mogen vinden.
  En zeker in Oktober bij de dolfijnen.Ik wens jullie alle sterkte en veel kracht van Boven.

  H.Gr. Marrie Groenewoud

 4. Altijd weer goed om via “Even bijpraten……” op de hoogte te blijven van alle beslommeringen, de hoogte- en dieptepunten. Veel plezier en succes op Curacao. Geniet er van!
  Marjon en Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.