Eind 2015

Lieve lezer,

Aan het einde van het jaar nog een laatste berichtje van ons.

Inmiddels ben ik geopereerd en zit ik braaf met mijn gipsbeen op de bank. De mannen doen met elkaar het huishouden en dat gaat ze goed af. Samen met familie en vrienden die hand- en spandiensten verrichten komen we deze weken wel weer door. Fijn dat we ook in het afgelopen jaar weer veel hulp en ondersteuning mochten krijgen, daar willen we een ieder hartelijk voor bedanken!

Inmiddels is de uitslag van de EEG van Dave bekend. Deze is positief. Dat betekent dat er op de EEG geen epileptische activiteit meer te zien is en dat is goed nieuws! Dave meg het medicijn dat hij hiervoor slikt langzaam af gaan bouwen. Hierbij is het eerste halfjaar het spannedst. Bij 80% van de mensen die dit heeft komt de epileptische activiteit niet terug. Bij 20% wel en dan in het eerste halfjaar. Om hier rekening mee te houden de komende maanden, zijn er activiteiten zoals bijv. zwemmen, die Dave niet alleen mag ondernemen. Het is spannend maar we hopen natuurlijk dat Dave bij de 80% groep zit en geen aanval krijgt.

De nieuwe therapie die we gestart zijn na onze thuiskomst uit Curacao, is inmiddels al weer gestopt. Helaas, kunnen we wel zeggen. Dave zag het, na een eerste kennismaking, niet zitten om ervoor te gaan. En ja, dan kunnen wij als ouders wel alle goede bedoelingen hebben en het nut ervan inzien……Dave is degene die zich ervoor in moet zetten en het moet doen.
We zijn aan het bedenken hoe we nu verder kunnen gaan met de verschillende processen.

ALs we zo terugkijken op het afgelopen jaar, alsmede op de jaren daarvoor, dan kunnen we wel constateren dat er, door de ziekte van Dave, altijd weer opnieuw dingen zijn die onze aandacht en inzet vereisen. Zo waren dat dit jaar bijv. de gevolgen van de therapie op Curacao m.b.t. zijn eetstoornis, de zorgen rondom Emiel, de vage gezondheidsklachten van Donald, de begeleiding van Dave op zijn werk,de inzet voor zijn scooterdiploma, de invulling van de vele vrije tijd, het gebrek aan blijvende sociale contacten, de thuisbegeleiding die constateerde weinig voor ons te kunnen betekenen, de veranderingen in de zorg m.b.t. zijn PGB en de vele onduidelijkheden hieromtrent, de gesprekken met de gemeente enz.

We zijn blij en dankbaar dat het lichamelijk met Dave best goed gaat. Ook Emiel zit beter in zijn vel en sinds ons bezoek aan Curaçao heeft Donald gelukkig geen klachten meer van zijn benen. Allemaal dingen om blij mee te zijn.
Aan de andere kant zijn er blijvende zorgen. Vooral al die dingen die voortkomen uit het niet aangeboren hersenletsel van Dave. Deze zullen nooit ophouden. Elke keer opnieuw lopen we tegen dingen aan en vragen we ons af wat hij nodig heeft, waar is ons gezin mee gebaat en hoe kunnen we dit het beste aanpakken en met wie???

Zo aan het einde van het jaar blikken we even terug, maar we kijken ook vooruit! Ook in 2016 zal God erbij zijn en voor ons zorgen, in dit vertrouwen mogen we het nieuwe jaar vol verwachting tegemoet zien!

Wij wensen een ieder een hele gezellige jaarwisseling toe en voor het nieuwe jaar gezondheid, liefde en Gods nabijheid!

Met een hartelijke groet van ons allen,
Eric & Joke
Dave, Emiel en Donald

3 gedachten over “Eind 2015”

 1. hai Joke
  Altijd fijn als je bericht in mijn mailbox zit, om zo even mee te leven in jullie wereldje.
  Het leven valt soms niet mee, we plukken de dagen wanneer het even lekker gaat, en worstelen ons door de andere dagen heen.
  gelukkig zijn er ook de mooie momenten die ook jullie mogen ervaren.
  Ik wens jou en je gezin kracht en liefde toe en een mooi 2016
  knap lekker op en laat je verwennen (hoe moeilijk dat soms als moeder ook is al moet je blijven zitten 🙂 )
  liefs, Nelie (koor Reach-Out 😉 )

 2. Lieve familie
  Allereerst Gezegend en een gezond 2016. Wat heerlijk dat de uitslag positief is en hopen dat het voorlopig goed mag gaan. Joke jij ook sterkte met het herstel van je voet
  Hartelijke groetjes van
  Marrie Groenewoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.