Eerste opnamemaand achter de rug en een stapje in de goede richting!

Lieve lezer,

Eindelijk een positiever bericht! Dave zijn doorzettingsvermogen en ons geduld werden deze week beloond. Voor het eerst verliepen beide bezoekuren beter, was Dave spraakzaam en was hij niet verdrietig bij het afscheid nemen. Een overwinning voor hem, waar wij heel trots en blij mee zijn, dat zul je begrijpen. Hopelijk volgen er meer.

De eerste opnamemaand zit erop en dat betekent dat wij gisteren gehoord hebben wat de observatie periode heeft opgeleverd. Dat is veel, kunnen we wel zeggen. Het is interessant en confronterend om te horen wat alle behandelaars en begeleiding tezamen, te weten zijn gekomen over Dave en zijn problematiek. Petje af, moeten wij zeggen. Ondanks al het verdriet en Dave zijn niet al te positieve medewerking, hebben ze een heel goed beeld van hem geschetst. Het is ons bevestigd dat de eetstoornis heel nauw samenhangt met de hersentumor en alle gevolgen van dien. Dave zal eerst nog een rouwproces door moeten gaan maken om de verliezen die hij heeft geleden als gevolg van de ziekte, te verwerken. Daarnaast wil hij heel graag zich inzetten om de eetstoornis de baas te worden. Dit alles zal tijd nodig hebben.
De komende maand zullen er verschillende therapieën ingezet worden om Dave in dit proces verder te helpen.

Afgelopen week werd Dave verrast door een stapel late maar welgemeende kerstkaarten, afkomstig van supporters van Hys The Hague (ijshockey club). Af en toe bezoeken wij een wedstrijd van deze club en Dave heeft ook weleens een wedstrijd mogen openen. Een collega van Eric, die hierbij betrokken is, heeft de supporters gevraagd om Dave een kaartje te sturen. Een heel lief gebaar. Dankjewel allemaal!

Ook alle anderen die Dave en ons verrassen met een kaartje of andere vormen van aandacht, dankjewel! Juist nu is het fijn voor Dave om post te ontvangen omdat hij nog door genoeg moeilijke momenten heen zal moeten. Een kaartje zorgt dan voor de nodige afleiding en bemoediging.

Vandaag komt Dave weer thuis voor het weekend. We merken dat we dan wel allemaal gespannen zijn omdat Dave hoge verwachtingen heeft van de dagen die hij thuis is. Ook dit is iets waar we allemaal onze draai nog in zullen moeten gaan vinden.

Tot zover weer even. Een fijn weekend toegewenst allemaal!
Lieve groet,
Joke

3 gedachten over “Eerste opnamemaand achter de rug en een stapje in de goede richting!”

  1. Lieve allemaal,

    Heerlijk dat positieve nieuws, hopelijk zet de stijgende lijn zich voort! Maar dat moet haast wel jullie werken er met z’n allen zo hard voor. Zet hem op weer de komende tijd.

    Liefs,
    Marco, Mariola,
    Brian, Mandy en Kaylee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.