Een goed begin, een fijne tijd en nieuwe zorgen

Lieve lezer,

Wat hebben wij veel leuke dingen meegemaakt de afgelopen maanden! Al denken we alleen al aan alle leuke reacties op de uitzending van “Geloof en een hoop liefde”. Ontroerend om te ervaren dat er zoveel bekende, maar ook totaal onbekende mensen, met ons meeleven, meebidden en meegenieten!
Al snel daarna volgde de spontane actie van Emiel…Hart in aktie stond ineens op de stoep om te filmen terwijl wij die dag al in een feeststemming waren omdat Emiel was geslaagd voor zijn diploma. Als klap op de vuurpijl werd Dave door het programma, op verzoek van Emiel, verrast met een supergave brommobiel met zijn eigen logo van zijn zagerij erop. En wat is Dave er blij mee! Hij rijdt naar zijn werk, haalt een ijsje met Donald bij de McDonald, haalt hout voor zijn zagerij en is de koning te rijk! En wij ook….want hierdoor is hij minder afhankelijk van ons geworden en dat levert weer meer tijd voor andere dingen op.

Na een leuke, sportieve zomervakantie met ons gezin in Oostenrijk ging iedereen weer naar school en werk. Zo is Dave nog steeds 3 dagdelen aan het werk in de zagerij in Naaldwijk. Daarnaast is hij geregeld in zijn eigen werkplaats te vinden. Afgelopen zaterdag heeft hij weer wat van zijn werk verkocht op een kerstfair in ’s Gravenzande. Echt leuk om op deze manier zijn hobby gaande te houden. Ook hier ontmoette we mensen die speciaal kwamen omdat ze hem op tv hadden gezien en het zo leuk vinden om iets van hem te kopen.

Dat wij in 2017 veel van en met elkaar hebben genoten mag duidelijk zijn. Al is er altijd dagelijks de confrontatie met het niet aangeboren hersenletsel en alle gevolgen die dit heeft voor ons allen. Zo werken we nog volop aan de verwerking met Donald bijvoorbeeld en merk ik ook zelf dat de jarenlange zorg soms zijn tol eist, dit uit zich in allerlei klachten en kwaaltjes.
In oktober werd er weer een jaarlijkse MRI gemaakt van Dave zijn rug en hoofd. In november ontvingen we opnieuw goed nieuws…..de tumor is nog steeds stabiel en onveranderd! De neuroloog feliciteerde ons hiermee, “Dave, jij bent echt een wonder, dit had niemand van ons ooit kunnen denken”. Met een blij en dankbaar gevoel reden we weer naar huis.

Op 6 december ’s avonds ging de telefoon. Dezelfde neuroloog belde ons op. “Ik heb geen mooi bericht voor jullie. Er is door de radiologen iets over het hoofd gezien….we zien een nieuw plekje op de kruising van Dave zijn oogzenuw. Dit moet onderzocht worden.”
BAM! Zomaar tussen de afwas door werd deze bom in ons gezin neergelegd. We hebben een paar dagen niets gezegd tegen de kinderen, de boodschap moest eerst bij ons landen. Inmiddels weten ze het en zojuist zijn we met Dave naar het ziekenhuis geweest. Hij heeft een gezichtsveld onderzoek gehad en waar we bang voor waren is helaas waarheid….hij heeft een deel gezichtsverlies. Concreet betekent dit dat hij tot nader order niet mag autorijden om ongelukken te voorkomen. Daarnaast is nog niet geheel duidelijk of dit verlies door de nieuwe plek wordt veroorzaakt of door oud bestralingsweefsel. Volgende week wordt dit in het groot artsenoverleg besproken en gaan wij horen of er nog mogelijkheden tot behandeling zijn. Zodra er meer duidelijk is, zullen wij dit melden.
En Dave zelf….die is optimistisch….hij overziet het niet en laat het over zich heen komen. Dat is maar goed ook. De jongens onderling maken er ook grapjes over….op deze manier blijft het ook bespreekbaar onderling.

Je begrijpt dat wij dit jaar in grote onzekerheid moeten gaan afsluiten. Zo zie je maar weer….geniet van elke dag die je in gezondheid met elkaar mag beleven, het kan zomaar veranderen.
Ondanks alle zorgen en onzekerheden worden wij gesteund door heel veel lieve, biddende en meelevende mensen om ons gezin heen. Hierdoor voelen wij ons opnieuw gedragen in deze moeilijke tijd.

Met een lieve groet namens ons allen,
Joke

10 gedachten over “Een goed begin, een fijne tijd en nieuwe zorgen”

 1. Wat is er nu toch weer op jullie weg gekomen. wees er van overtuigd
  dat wij aan jullie denken, allemaal veel sterkte.
  lieve Groet Wim en Sareke

 2. hai Joke en fam.
  Altijd fijn jou bericht in onze mailbox te ontvangen, wat erg dat zo’n jaar met veel mooie momenten zo moet sluiten. Wens je liefs en sterkte voor jou en je mannen en de mensen die van jullie houden.
  Nelie van der Eik (Gospelkoor Reach-Out)

 3. Ha familie,

  Wat een heftig bericht zo opeens. Na zoveel mooie dingen meegemaakt te hebben komt dit opeens wel heel hard aan. Bijzonder om te lezen hoe jullie er mee omgaan.
  Veel sterkte en kracht toegewenst/gebeden.

  Arie en Tessa

 4. Fijn om even weer wat te horen..maar wat heftig allemaal weer. En wat een onzekerheid.
  Heel veel sterkte en kracht met al jullie naasten.

 5. Lieve Joke en Eric, ik lees net dit bericht. Wat is het keven toch met UPS en downs, en die ups zijn heerlijk om mee te maken en ook om te lezen. Maar de downs die willen we niet. O schatten ik leef en bid met jullie mee of de Heere zich over Dave en jullie allemaal wil ontfermen. Dat doet Hij ook, dat heeft Hij zelf gezegd. Dat Hij vrede mag geven in de weg die Hij met jullie wil gaan. Zouden we wel het goede van Hem ontvangen en niet de tegenspoed. Het staat in Gids woord maar O wat druist het geven onze wil in. Ik wens jullie Gods nabijheid toe, blijf maar dicht onder Zijn vleugels, dat is het beste plekje . Dikke kus van Wil ( d. H.)

 6. Hoi Joke en Erik,

  Het is lang geleden dat wij elkaar eens hebben gesproken.Wat een moeilijke periode voor jullie. Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze situatie. We leven met jullie mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.