Donderdag 19 november, het einde van de therapie in zicht.

Op de pontjesbrug in Willemstad
Op de pontjesbrug in Willemstad

Lieve lezer,

Het is hier nu 08.00 uur en Dave is net vertrokken voor de één na laatste therapie sessie. Er is deze week weer heel veel besproken met Dave. Eenvoudige maar ook heel moeilijke vragen die veel invloed hebben op Dave en ons leven. Om Dave zijn privacy te beschermen willen we hier inhoudelijk niet op ingaan, ik hoop dat je daar begrip voor hebt.

Gisteren hebben we alsnog het gezinsgesprek gehad. Dit hebben we allemaal als heel fijn ervaren. We hebben open gepraat over het uiten van emoties, de opvoeding die je daarin hebt gekregen als ouders en de voorbeeldfunctie die Eric en ik nu weer hebben richting onze kinderen. Hoe het omgaan met emoties overgedragen wordt van generatie op generatie en welke invloed dit weer heeft op het gedrag van onze kinderen, juist nu ons leven vaak zo vol vragen en emoties zit. Het was echt heel leerzaam en we zijn heel blij dat we dit met elkaar mochten bespreken en delen.
Voor ons als ouders geeft dit inzicht en weer doelen om aan te werken.

Donald heeft het zo leuk bij Gabrielle, de maatschappelijk werkster die dagelijks een paar uurtjes met hem optrekt. Hij heeft zelfs een surprise met haar gemaakt die hij mee naar huis gaat nemen. Verder heeft hij met haar gesnorkeld, veel geleerd over allerlei vissen die hier voorkomen en leuke spelletjes gedaan. Dagelijks werkt Donald ook aan zijn huiswerk, alhoewel hij daar vorige week minder moeite mee had dan deze week…..we slaan dus weleens een lesje over.
Gisteren zijn Emiel en hij met de dolfijntrainster op pad geweest en zijn ze weer allerlei nieuwtjes over de dolfijnen aan de weet gekomen. Emiel geniet ook van zijn vrijheid, hij hoeft alleen deze week maar huiswerk te maken dus hij heeft het wat dat betreft rustig. Emiel is echt wel de vrolijke “Frans” in huis, als Dave er doorheen zit en zich terugtrekt is Emiel, vaak samen met Donald, degene die wel weer een grap of iets anders bedenkt waardoor we afgeleid worden en plezier hebben. Heerlijk om zo van onze jongens te kunnen genieten.

Het was hier gisteren de hele dag bewolkt, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. De temperatuur blijft prima maar ook vandaag hebben we de zon nog niet gezien. We hopen dat daar nog verandering in komt, de dag is nog lang.

Morgen sluiten we de therapie dus af en zaterdag hopen we naar huis te vliegen. Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de lieve reacties, de leuke berichtjes en het meeleven en meebidden met ons gezin in de afgelopen 2 weken. Nogmaals willen wij iedereen die ons financieel geholpen heeft om deze reis en therapie mogelijk te maken, heel, heel hartelijk bedanken. Het is hartverwarmend om dit alles te mogen ervaren!

Met een laatste lieve groet uit Curaçao,
Eric & Joke en de jongens

IMG_0992

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.