December 2017, Eens komt het goed!

Lieve lezer,

Zo bijna aan het einde van het jaar dit keer geen verhaal of gedicht. Maar een ervaring en bemoediging, recht uit mijn hart.

Eind november, we waren toen nog in de veronderstelling dat de uitslag van de MRI goed was, kocht ik een nieuwe agenda voor het komende jaar. Het werd de LEEF! agenda. Hij was natuurlijk nog lekker leeg maar op 1 van de eerste pagina’s las ik dit: “Mijn persoonlijke motto…….”.
Ik hoefde er geen minuut over na te denken en vulde in: Mijn persoonlijke motto.. Eens komt het goed!!

Ik hoor het mezelf namelijk nogal eens zeggen. Als mijn moeder zich zorgen over ons maakt “Ma, het komt goed”. Als onze kinderen iets vragen en niet weten hoe het moet “Het komt goed”. Als Dave iets niet overziet “Het komt goed”. Meestal komt het ook goed, vooral als het over de kleine problemen in het leven gaat.

Een paar dagen later, 6 december om precies te zijn, ontvingen wij het bericht dat de MRI van Dave verkeerd was beoordeeld en dat de tumor aan het groeien is. Even kon ik niet zeggen “Het komt goed”, want het is goed fout! En toch….

Door de spanningen ben ik gaan kaakklemmen en bezoek ik de kaakfysio. Zij kent onze zorgen. Toen ik vorige week na de behandeling wegging, maakten wij een nieuwe afspraak. Ik pakte mijn agenda voor 2018 en sloeg hem open. Precies op de bladzijde waar staat “Mijn persoonlijke motto….Eens komt het goed!”
“Kijk” zei ik tegen haar, “dit schreef ik begin vorige maand, nog onbewust van de zorgen die we nu hebben”. Bijzonder dat ik niet schreef “het komt goed” maar “Eens komt het goed”. Ik vertelde haar dat dit, ook nu we grote zorgen hebben, nog steeds mijn motto is. Nee, misschien komt het in het hier en nu niet goed, al hopen en bidden wij dat. Maar toch…Eens komt het goed omdat God ons een nieuwe wereld belooft. Een nieuw leven, alles volmaakt, zonder zorgen, pijn of ongemak. Waarom ik dit geloof?
Omdat Hij het zelf heeft toegezegd:
“Mijn plan met jullie staat vast, spreek de Heer.
Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk.
Ik zal jullie een hoopvolle toekomst geven!”

De fysiotherapeut begreep mijn motto.
De keuze van de LEEF-agenda was zo gek nog niet…de boodschap is duidelijk. Leef en heb hoop, want eens komt het goed!

Een mooi 2018 toegewenst,
lieve groet, Joke

4 gedachten over “December 2017, Eens komt het goed!”

  1. Ik vind het zo mooi en bijzonder dat jullie zoveel kracht uit het geloof halen, prachtig om te lezen.
    Dank voor de goede wensen en dat geldt voor jullie natuurlijk niet anders, sterker nog …..als er één is die dit goed kan gebruiken ben jij dat wel met jouw gezin. We hopen echt dat jullie de kracht en energie kunnen blijven vinden om dit te doorstaan. De positiviteit waarmee je eea weer beschrijft is zo geweldig, hebben we veel respect voor. Probeer dat vast te houden want ook dat is een goed medicijn …..we houden contact !

    lieve groetjes uit Ermelo

    Alie & Dolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.