December 2016, een goed ritme

Lieve lezer,

De maanden vliegen voorbij en soms denk ik “oh, ik zou eigenlijk weer eens iets op onze site moeten schrijven”, maar het blijft meestal bij denken…in de praktijk komt het er niet zo van.
De jongens worden steeds groter en willen natuurlijk ook niet alles met “iedereen” delen. Dus dat is ook één van de redenen dat we minder melden.

Dave loopt nog steeds 3 ochtenden per week stage. Hij vindt het heel leuk om in de zagerij te helpen en heeft het goed naar zijn zin. Daarnaast zaagt hij regelmatig voor de hobby en maakt hij leuke dingen.
Aanstaande zaterdag, 17 december van 16.00 tot 21.00 uur staat hij op de Winterfair van onze kerkelijke gemeente aan de Azaleastraat 2 te Den Haag. Hier verkoopt hij zijn zaagwerk.
Mocht je het leuk vinden om zijn produkten te zien of te kopen, dan ben je van harte welkom!

De jaarlijkse MRI-scan is ook weer achter de rug en opnieuw ontvingen wij goede berichten. De tumor is nog steeds stabiel! Toen wij aan de neuroloog vroegen of zij dit ook had verwacht destijds, gaf zij aan dat dit niet het geval was. De verwachting was dat de tumor al eerder zou zijn gaan groeien…. Dave is dus een uitzondering. Wij zijn ons er telkens weer van bewust dat dit echt bijzonder is en daar zijn we heel dankbaar voor. We genieten er dan ook heel erg van dat ons gezin op dit moment een aardig ritme heeft waar iedereen wel bij vaart. Heel fijn!
Dit komt mede door de fijne hulp om ons heen en het logeeradres in Staphorst waar de jongens graag naar toe gaan.

Inmiddels is Dave 18 en qua endicrinoloog overgestapt van het kinderziekenhuis naar het volwassen Erasmus Medisch Centrum. We zagen er wel een beetje tegenop om uit die vertrouwde omgeving weg te gaan maar we hebben ook hier weer een fijne arts. Het is ons in al die jaren dat wij in het ziekenhuis komen, nog nooit gebeurd dat een arts ruim 50 minuten de tijd neemt voor Dave. Hij legt uitgebreid uit wat allemaal met zijn hormoonmedicatie te maken heeft, waar we alert op moeten zijn, hoe we kunnen ingrijpen, wat te doen in noodgevallen, zoekt voorbeelden op op internet om het toe te lichten, maakt printjes voor de huisarts enz. Echt een arts die de tijd voor Dave neemt, betrokken is en zich verantwoordelijk voor hem voelt. Heel bijzonder om te ervaren in een tijd waarin je meestal het gevoel hebt dat je “een nummer” bent. De bloeduitslagen bij deze arts waren gelukkig ook allemaal goed, Dave is gewoon in top conditie dus iedereen is tevreden.

Wij gaan dus met een goed gevoel 2016 afsluiten en zien uit naar 2017. Vertrouwend dat God gisteren, vandaag en ook in het nieuwe jaar ons nabij zal zijn.

Wij wensen je hele mooie Kerstdagen toe, een gezellige jaarwisseling en een heel mooi 2017!

Met een lieve groet,
Joke

2 gedachten over “December 2016, een goed ritme”

  1. Wat fijn om te lezen Joke!
    We wensen jullie goede kerstdagen toe en Gods zegen voor elke dag op alle wegen in 2017.

    Lieve groeten,
    Ronald, Thera, Anouk, Wouter & Fieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.