9 november 2015, Gestart met de therapie

Lieve lezer,

Na een heerlijk weekend is Dave vanmorgen gestart met de therapie. Hij heeft weer dezelfde therapeut als vorig jaar, psycholoog Paul. Het was heel fijn om elkaar weer te ontmoeten. Paul was verbaasd om te zien hoe goed Dave er uitziet in vergelijk met vorig jaar. Dat de therapie hem goed heeft gedaan is hem echt aan te zien.

Het was de bedoeling om ook met dezelfde dolfijn als vorig jaar, Kanoa, en dezelfde trainster, Babette, te gaan trainen. Maar toen bleek dat een ander kind erg druk werd van dolfijn Bonnie, die met haar 2 maanden oude baby Sami zwemt, is besloten de dolfijnen en trainsters te wisselen. Dave traint nu met Bonnie en Sami samen en dat is heel uniek. Omdat Dave al zo groot is en kan snorkelen zal hij binnenkort ook met Bonnie en haar baby onder water gaan zwemmen en dit schijnt echt hele mooie plaatjes op te leveren. Omdat we de therapie weer op foto/film mee naar huis krijgen zullen we dit dus later gaan zien. Een leuke bijkomstigheid voor Dave.

De intake met Paul was best weer heftig en confronterend voor Dave. Paul legt snel verbanden tussen verschillende ervaringen, problemen en beperkingen en Dave moet daar zoveel mogelijk zelf op reageren. Dit vraagt veel energie van Dave merken wij. Samen hebben we de doelen besproken en Dave is direct met Paul aan de slag gegaan.

Donald volgt dit jaar weer het broertjes/zusjes programma tijdens de therapie van Dave. Omdat Donald de enigste is krijgt hij heel veel aandacht van Gabrielle, de maatschappelijk werkster die dit leidt. Zelf vindt hij dit geen probleem, hij geniet ervan om leuke dingen met haar te ondernemen.

Na de therapie kwamen Arie en Tessa op bezoek en hebben we het Sea Aquarium bezocht, heerlijk gezwommen in het zwembad, een rondje boulevard gedaan enz. Wij vonden het allemaal heel gezellig om een dagje met elkaar op te trekken en bij te praten.

Zo is de eerste therapie-dag omgevlogen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Dave en wij hier de komende dagen weer veel nieuwe dingen gaan leren. We zullen jullie regelmatig op de hoogte houden.

Met een zonnige groet van ons allen,
Joke

3 gedachten over “9 november 2015, Gestart met de therapie”

  1. wat fijn om zo met elkaar te genieten,sorry dat ik wat laat reageer op jullie berichten maar ik ben pas thuis na 5weken ziekenhuis en ruim 7weken zorghotel.Ik hoop dat het net zo goed mag gaan als vorig jaar.
    Groetjes Marrie Groenewoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.