9 januari 2018, Klaar voor de start

Lieve lezer,

We zijn een beetje bekomen van de eerste schrik, de boodschap dat er weer nieuw tumorweefsel in Dave zijn hoofd groeit. We hebben genoten van de kerstvakantie en deze ingevuld met vooral veel gezinsmomenten. Zo hebben we met elkaar kerst gevierd, een bezoekje aan De Lingehof gebracht met Dave en Donald en een avondje vuurwerk afgestoken met vrienden. In de week daarna hebben we een fotoshoot laten maken, een dagje de Efteling bezocht met Emiel en Donald, heeft Dave op de boerderij bij Wout & Tineke gelogeerd en zijn wij met Donald daar het laatste weekend ook geweest. Kortom, we hebben heel bewust heel veel leuke dingen met en voor elkaar gedaan en dat was gewoon heerlijk!

Het is heel gek om enerzijds geconfronteerd te worden met nieuwe zorgen en onzekerheden en anderzijds ook lol te hebben en te genieten. Alle emoties lopen door elkaar heen. De ene keer kun je wel huilen omdat je bang bent voor dat wat misschien komt…de andere keer kun je weer zo genieten van alle mooie momenten met elkaar dat je alle ellende gewoon even vergeet. En dat is maar goed ook. Op deze manier komen we deze onzekere periode wel door. Daarnaast ontvangen we heel veel meeleven in de vorm van post, berichtjes, gebed, bloemen, uitnodigingen en lekkers. Het is niet mogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken maar weet dat wij het allemaal enorm waarderen en ons er door gesteund voelen. Dankjewel!

Vandaag was onze eerste ziekenhuisdag in 2018. Vanmorgen begonnen we bij de endocrinoloog, de hormonen arts. Hij was tevreden met Dave zijn bloeduitslagen. Dat is mooi. Voor de komende periode is het van belang dat Dave extra stress medicatie krijgt rondom uitslagen/gesprekken en mogelijke behandeling of ingreep.
Vanmiddag heeft Dave het gezichtsveld onderzoek opnieuw gedaan. De uitslag was onveranderd t.o.v. vorige maand. Dit betekent dat er geen menselijke fout is gemaakt bij het afnemen van de test. Het gezichtsveld verlies heeft niet te maken met het nieuwe tumorweefsel. De enige verklaring die de artsen hebben is, dat deze toch veroorzaakt wordt door littekenweefsel als gevolg van de bestralingen. Hier is verder niets aan te doen.
Wel mag Dave binnenkort een andere ogentest doen waardoor hij misschien toch weer in zijn auto mag rijden, dat zou leuk zijn!

Verder wachten we nog op een afspraak met de neurochirurg en neuroloog om de mogelijke behandeling te bespreken.

Voorlopig probeert iedereen nu weer in het school- en werkritme te komen, ook dat is goed voor ons allemaal.

Tot zover even bijgepraat.
Lieve groet, Joke

4 gedachten over “9 januari 2018, Klaar voor de start”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.