6 maart 2018, Uitslag kweek.

Lieve lezer,

Vandaag hebben wij van de neuroloog gehoord dat het weefsel dat is weggehaald uit Dave zijn hoofd, een recidief van de ependymoom (hersentumor) is. Het is dus dezelfde tumor als bijna 10 jaar geleden. De ziekte is dus teruggekomen. We weten al bijna 10 jaar dat dit de prognose is, maar als het dan onverwachts zover is, komt het toch weer hard binnen.

Tijdens de operatie hebben ze zoveel mogelijk weefsel verwijderd. Wat er nu nog op de MRI-scan te zien is, is mogelijk een heel klein restant van de tumor of de gevolgen van de operatie zelf. Dit kunnen ze niet met zekerheid zeggen. Willen ze dit voor 100% verwijderen dan moet Dave bestraald worden maar dit wordt afgeraden omdat hij dan grote kans loopt om blind te worden. De artsen gaan voor kwaliteit van leven en daar sluiten Dave en wij ons bij aan. Bestralen gaan we dus niet doen. Genieten wel…want op dit moment is Dave al zo goed herstelt dat hij al weer in zijn werkplaats aan het werk is geweest!

Wel zal Dave de komende tijd elke 3 maanden een MRI-scan krijgen om hem goed in de gaten te houden en mogelijke groei tijdig te signaleren en eventueel in te grijpen. De zorgen blijven, maar Dave zegt “we gaan gewoon door en maken er wat van”.

Voor nu

je ademt,
je leeft,
je geniet,
je geeft,
een tumor of niet,
het is wat je ziet.
positief,
creatief,
grote broer,
oudste zoon,
meestal lief,
zo is het gewoon.

In het vertrouwen dat God met ons meegaat de toekomst in, proberen wij de draad van het leven weer op te pakken. Zo gaat Donald morgen naar zijn nieuwe school, is Emiel aan het proefdraaien bij een mogelijk nieuwe werkgever voor zijn studie en gaan we als gezin weer plannen voor de korte termijn maken.

lieve groet van ons allen,
Joke

4 gedachten over “6 maart 2018, Uitslag kweek.”

 1. Lieve familie. Wat een domper is dit weer. Toch hoop ik dat jullie door dit alles toch nog de genade en de liefde en de trouwe zorg van onze lieve Here Jezus mogen zien. Hij kent jullie zorgen en verdriet om het in Zijn hand te geven. Leef met de dag, dat is iets wat we allen zo snel vergeten, morgen brengt weer nieuwe zorgen.
  Vandaag is ons gegeven, Hij zelf zal leren hoe we wandelen moeten, Hij zal ons zelf de weg wijzen waar langs we moeten gaan.

  Liefs van Wil

 2. Lieve familie,
  Wat een mooi gedicht, wat een mooie gedachte van Dave en jullie. Hoe moeilijk zal dat soms zijn, genieten.
  Ik hoop en wens jullie heel veel mooie geniet momenten!
  Caroline

 3. Droevig nieuws helaas… ontzettend veel liefde en kracht om deze domper ook weer te overwinnen. Met Gods liefde gaat dat jullie ook weer lukken.

 4. Wat een trieste uitslag nou weer. Jullie blijft ook niets gespaard. Wat fijn dat jullie er zo positief mee omgaan ,daar kunnen een hoop mensen een voorbeeld aan nemen. Wil nog even zeggen dat het een prachtig gedicht is. Soms zal het heel moeilijk zijn maar geniet van elk moment. Mooi dat Dave weer in zijn werkplaats bezig is, dat doet hij goed. Ik wens jullie heel veel sterkte, jullie moeten dit toch allemaal weer verwerken. Heel veel liefs, Yvonne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.