Lieve lezer,

Gisteren hebben wij te horen gekregen dat het gezichtsveld verlies van Dave niet wordt veroorzaakt door het nieuwe tumorweefsel en ook niet door littekenweefsel van het bestralen. Dit betekent dat de artsen in het duister tasten naar de oorzaak van de gezichtsveldverlies. In januari zal het onderzoek daarom opnieuw plaatsvinden, om uit te sluiten dat er geen sprake is van een menselijke fout tijdens het onderzoek.

Los hiervan is besproken wat er gedaan kan worden om het nieuwe tumorweefsel te elimineren of de groei te stoppen. Bestralen is geen optie omdat de kans op ernstig blijvend letsel dan heel groot zal zijn, gezien de plek waar de tumor zich bevindt. In tegenstelling tot eerdere berichten, is er in het Erasmus MC een gespecialiseerde neurochirurg die het aandurft om Dave te opereren en zo het weefsel te verwijderen. Je begrijpt dat dit geen gemakkelijke operatie gaat worden. In januari zullen wij met deze arts in gesprek gaan over inhoud van de operatie en de mogelijke risico’s waar Dave mee te maken zal gaan krijgen. We hebben echter geen andere optie om te kiezen want niets doen zal betekenen dat de tumor zal doorgroeien en zich mogelijk zal uitzaaien.

Kortom….er komt weer veel onzekerheid en zorg op ons pad als gezin. We zijn inmiddels 8 jaar verder maar ervaren en herkennen weer de spanning en onzekerheid van destijds. We hebben echter ook meer ervaring, meer kennis en zijn wat ouder geworden. Vooral de jongens zijn zich veel meer bewust van wat er gebeurt en kunnen er nu ook over meepraten en meedenken. Op deze manier kunnen we als gezin ons uiten, rekening houden met elkaars gevoelens en manier van omgaan met… dat dit soms ongemakkelijke situaties en irritaties oplevert is helaas niet te vermijden.

Wij zijn heel blij met al jullie lieve, hartverwarmende meeleven, in welke vorm dan ook. Het doet ons echt goed om te voelen en te ervaren dat wij er, ook nu het weer spannend wordt, niet alleen voor staan. Bovenal weten wij ons gedragen door onze Hemelse Vader, wij willen erop vertrouwen dat Hij ons leven in Zijn hand heeft en met ons meegaat, ook in het nieuwe jaar!

Nu de zorgen toenemen komt ook de behoefte weer om gedachten en gevoelens aan het papier toe te vertrouwen

In de stormen van ons leven,
ben ik toch door Hoop omgeven.
Als een warme deken,
in een koude nacht,
mag ik zeker weten,
God heeft alle macht.

Wij wensen jullie allen hele mooie Kerstdagen toe en voor het nieuwe jaar heel veel Geloof, Hoop en Liefde.

Met een lieve groet,
Joke

9 gedachten over “”

 1. O lieve Joke , wat kan je het toch goed verwoorden. Wat een zorgen en onzekerheden weer. Toch mag je de regie uit handen geven, wat geweldig mooi om dit te lezen .

  Ik wens jullie een gezegend kerstfeest en een in alle opzichten voorspoedig nieuwjaar toe.
  We hopen en bidden voor Dave en voor jullie allen dat God uitkomst wil geven.

  xxx Wil

 2. Lieve Joke Eric en gezin

  Wat een onzekere tijd voor dave en voor jullie.
  Wat goed verwoord allemaal. Goed te lezen dat jullie je gedragen voelen door Onze Hemelse Vader. Sterkte en Gods nabijheid toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.