3e opnamemaand zit erop!

Lieve lezer,

Ik besef dat ik niet zo heel vaak op de site schrijf maar de tijd vliegt in onze beleving voorbij. De 3e opnamemaand van Dave zit erop en is geëvalueerd. Ik zal je de details besparen, want dan wordt dit wel een heel uitgebreid bericht, maar in het kort komt het hier op neer. Dave doet echt enorm zijn best om de eetstoornis te overwinnen. In de kliniek lukt het hem om volgens een eetlijst te eten en aan te komen in gewicht. Daar zijn we heel blij mee. Thuis is het echter vaak nog moeilijk. Emiel is dan aanwezig en dat wat Emiel eet is belangrijker voor Dave dan zijn eetlijst op dat moment. Voor Emiel is dit ook heel belastend en daarom komt dit de sfeer in huis niet ten goede. We gaan de komende weken op verschillende manieren proberen om Dave te helpen om ook thuis goed en gezellig aan tafel te eten. Verder zijn de therapieën er voor Dave op gericht om alle gebeurtenissen en tegenslagen van de afgelopen jaren te verwerken en te accepteren. Dit is en blijft heel moeilijk omdat we merken dat Dave de ene dag iets lijkt te begrijpen en een stapje in de goede richting zet, terwijl hij het de volgende dag weer vergeten is en dus weer opnieuw moet beginnen. Dit is echt hersenletsel, verlies van je korte termijn geheugen. Niet alleen heel frustrerend voor hemzelf en zijn omgeving, ook dus heel belemmerend in het vooruitkomen in processen als rouwverwerking en acceptatie. Om te onderzoeken of Dave zijn geheugen en concentratie verbeterd zou kunnen worden door medicatie, wordt voorgesteld om gedurende de opname een proef met medicatie hiervoor te doen. Hier gaan we nog even over nadenken. Inmiddels slikt hij al 17 pillen per dag en alles bij elkaar is dat natuurlijk een hele chemische fabriek van binnen. Of we daar nog meer aan toe willen voegen?

De kliniek streeft er naar dat Dave over 6 weken de overstap naar huis terug kan gaan maken. Onder voorbehoud van…. Een stap die, in onze beleving, heel snel is. Thuis zijn wij nog helemaal niet in een rustiger vaarwater gekomen omdat we zoveel heen en weer reizen, zoveel informatie moeten verwerken en telkens nieuwe acties moeten ondernemen. Daarnaast zijn de weekenden nog steeds erg gespannen en kunnen we nog niet echt ontspannen. Voordat Dave thuis kan komen zullen we eerst een goede weekstructuur voor hem moeten hebben. School, werk?, vrijetijdsbesteding, sport etc. moeten georganiseerd gaan worden op heel korte termijn. Gelukkig wil de kliniek ons daarbij helpen. We zullen ook veel hulp nodig hebben van andere hulpverleners die kennis van NAH hebben om een en ander voor elkaar te krijgen. Er is dus veel werk te doen de komende tijd.

Naast alle activiteiten rond de opname draait er ook nog een hele administratieve molen rondom Dave. Allerlei instanties die geïnformeerd moeten worden bij opname en straks weer bij ontslag. Een Persoonsgebonden Budget dat stopgezet is i.v.m. langdurige opname en nu weer helemaal opnieuw moet worden aangevraagd (met als grote vraag natuurlijk of we nog een PGB krijgen nu het kabinet alleen maar wil bezuinigen in de zorg). Kortom, we gaan aan de slag met alles wat moet gebeuren maar soms liggen we er echt van wakker hoe het allemaal moet.

We hopen van harte dat Dave de komende weken steeds sterker zal worden en de weekenden thuis soepeler zullen verlopen zodat we er echt naar uit kunnen gaan zien dat hij thuiskomt!

Dit was weer even een korte indruk van wat er allemaal speelt rondom Dave. Wij willen iedereen die Dave nog steeds verwent met aandacht en kaartjes heel hartelijk bedanken hiervoor! Ook de bemoedigende kaartjes die wij ontvangen waarderen we zeer! Dankjewel.

Met een lieve groet,
Joke

4 gedachten over “3e opnamemaand zit erop!”

 1. Lieve allemaal
  Alle respect voorjullie iedere keer toch weer denken en uitvogelen wat het beste is voor Dave Maar ook aandacht hebben voor jullie andere kinderen maar ook voor elkaar Veel sterkte en Gods zegen
  Groetjes en veel liefs
  Marrie Groenewoud.

 2. lieve mensen wat komt er toch allemaal op jullie af heb diep respect voor jullie ik hoop dat de rust wat weer keert bij jullie en dat jullie voor dave alle hulp krijgen die jullie nodig hebben
  een groet en een knuf

 3. Van de vrede blijf je dromen
  Van een wereld in het groen
  Waar verdriet niet meer kan komen
  Waar geen mens je pijn kan doen
  Niemand bang meer en alleen
  Zon en warmte om je heen

  Heel veel sterkte met alles en Gods zegen toegewenst

  Groetjes van Bram Louws Middelburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.