28 juni 2018, diagnose bekend.

Lieve lezer,

Gisteren hebben wij de uitslag van de MRI ontvangen. Wij dachten te gaan horen wanneer en waar Dave geopereerd gaat worden om de juiste diagnose te kunnen stellen. Totaal onverwacht ontvingen wij echter al de diagnose.
De MRI laat zien dat de tumor ook weer terug is in zijn rug. Dit geeft de artsen genoeg bevestiging dat het om dezelfde ependymoom (hersentumor) gaat waar Dave al jaren mee bekend is.
Deze boodschap verwachten wij al jaren, maar nu hij is uitgesproken krijgt het ineens een plaats in ons leven die alles bepalend is….
De boodschap is verdrietig.
Op dit moment kan Dave niet behandeld worden. Hij zou zich hierdoor alleen maar ziek gaan voelen en de resultaten zouden nihil zijn voor de langere termijn. Pas als Dave lichamelijke klachten gaat krijgen die door de tumor veroorzaakt worden, zullen de artsen kijken of daar behandeling voor mogelijk is. Voor nu betekent het heel concreet….probeer te genieten van elke mooie, pijnvrije dag. Met in ons achterhoofd dat er mindere tijden zullen volgen….

Keerpunt

Jaren aan gedacht
altijd vooruit kunnen schuiven.
Het slechte nieuws,
nu onverwacht,
toch gebracht.

Geen operatie voor DNA,
maar uitzaaiingen in Dave zijn rug,
brachten duidelijkheid,
en vertelt ons
er is, menselijk gezien,
geen weg terug.

Dave merkt lichamelijk niets
geniet van zijn nieuwe fiets,
de dagelijkse gang van het leven.
Wij beseffen zijn kwetsbaarheid,
genieten van deze tijd,
ons aan elkaar gegeven.

De toekomst is onzeker,
wat komen gaat onbekend
Hoe troostend dan om te weten,
Dat onze Hemelse Vader,
onze toekomst wel kent.

Hoe is in woorden te vatten,
Wat dit met ons allen doet?
Onzekerheid, pijn, zorgen,
verdriet en wat niet meer..
Wat zal er komen gaan?
Oh God, wij leggen het bij U neer.

Geef ons de moed,
ons hoofd omhoog te blijven richten.
Geef ons uw vrede,
om elke dag te verlichten.
Geef ons liefde en geduld,
omarm ons,
draag en troost.
Want zonder U,
zijn wij zo broos.

Om het genieten maar direct concreet te maken gaan wij vandaag, op uitnodiging van de Stichting Sailing Kids, samen met andere gezinnen met een ziek kind, een dag zeilen op “De Eendracht”. Ons hoofd leeg laten waaien op de Noordzee, contact hebben met lotgenoten en genieten van elkaar. Wij hebben er zin in!

Met een warme groet van ons allen,
Joke

7 gedachten over “28 juni 2018, diagnose bekend.”

  1. Lieve allen, wat een hele verdrietige boodschap. Hoe graag hadden we iets anders vernomen. Er is gelukkig wel een lichtpunt in dit alles en dat is dat we een levende God mogen hebben die ALLES weet en ziet en waar we met al onze noden en verdriet terecht kunnen. Neemt niet weg dat er veel zorgen en verdriet is nu. Ik kan “ alleen” maar voor Dave en jullie bidden, maar hoe rijk zijn we hiermee. Wat zou voor de Schepper van Hemel en aarde onmogelijk zijn. Lieve Joke en Erik en Dave en Emiel en Donald, Ga met Hem! Dikke xxxx

  2. Zo lang heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees, en nu het bericht dat altijd jullie angst is geweest. God moet iets heel bijzonders met jullie voor hebben, dat hij jullie zo op de proef stelt. Ik denk aan jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.