26 april 2015, Niet met en niet zonder elkaar….

Lieve lezer,

De maand april is bijna ten einde. Er is veel gebeurd in de afgelopen weken. Emiel is, na een verblijf van 3 weken bij familie, “verhuisd” naar vrienden in Poeldijk. Emiel heeft voor een langere periode rust nodig om dingen te kunnen verwerken, te accepteren en sterker te worden. Hiervoor moet hij ruimte en begeleiding krijgen en die hopen wij hem hier te kunnen geven. Wij zijn ontzettend blij dat hij in dit gezin zo welkom is en dat het hem, na een eerste week, goed bevalt. Het is de bedoeling dat hij wekelijks in het weekend thuis bij ons is en de overige dagen daar verblijft. We zijn dus een verdeeld gezin en dat vinden we verdrietig en moeilijk. Emiel heeft enerzijds onze aandacht nodig en anderzijds rust en ruimte. We kunnen dus even niet met en niet zonder elkaar. Als ouders proberen we onze aandacht enigszins te verdelen, voor zover dat gaat.

Door alle gebeurtenissen van de afgelopen weken zijn we eigenlijk weer in een spinnenweb van hulpverleners terecht gekomen. Naast de psychologische hulp voor Emiel en Dave hebben we nu ook (informele) hulp voor Donald ingezet. Als jongste van het stel maakt hij toch heel veel mee. Alle hulp is noodzakelijk maar we ervaren het ook als belastend en zeer vermoeiend. Eigenlijk hebben we geen rust en ruimte (letterlijk en figuurlijk) om alle gebeurtenissen werkelijk te beseffen. We zijn weer aan het overleven.

Daar komt bij dat ik zelf nogal complexe aandoeningen aan beide voeten heb waardoor ik niet goed uit de voeten kan. Deze situatie zal naar schatting wel 1,5 tot 2 jaar gaan duren voordat het echt beter zal gaan, dus het vooruitzicht vraagt veel geduld en inzet van alle gezinsleden.

Gelukkig ervaren we veel lieve mensen om ons heen die ons steunen met belangstelling, hulp en gebed. Hierdoor houden we het allemaal nog vol maar we ervaren deze periode wel als heel zwaar.

Ik vind het jammer dat we op dit moment geen positievere berichten kunnen schrijven, maar het is niet anders.

Met een lieve groet,
Joke

Een gedachte over “26 april 2015, Niet met en niet zonder elkaar….”

  1. Lieve fam.
    Weer een tegenslag om dit te verwerken. Ik kan alleen maar heel veel voor jullie bidden en veel sterkte toewensen
    Meer kan ik ook niet doen hoe graag ik ook zou willen
    Nogmaals STERKTE
    Hart. Gr. Marrie Groenewoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.