21 december 2020, het was een jaar met veel veranderingen.

Lieve lezer,

Het is alweer 9 maanden geleden dat ik voor het laatst iets van ons liet horen. Wat vliegt de tijd.
Na de eerste corona-golf, waardoor Dave totaal 3 maanden thuis is geweest, werd het even iets rustiger. Wij zijn nog in Nederland op vakantie geweest en zelfs met de familie wezen zeilen, konden weer alle winkels in, mochten weer beperkt sporten, kortom, iedereen kreeg meer vrijheid! Ook de controle MRI van Dave was onveranderd dus dat was fijn.

Na de zomer is er weer veel gebeurd en veranderd.
Dave merkte dat zijn gehoor iets minder is. Na enig onderzoek werd dit bevestigd. Waarschijnlijk is dit een gevolg van de bestralingen destijds. Zo zie je maar hoeveel impact zo’n behandeling ook op lange termijn kan hebben. Gelukkig gaat Dave ook hier weer positief mee om, zolang het hem niet beperkt in zijn functioneren, onderneemt hij geen verdere actie.

Ook kwamen wij tot de ontdekking dat Dave het toch niet zo meer naar zijn zin te had op zijn dagbesteding en woongroep. Er volgde een periode van zorg, onzekerheid en gesprekken. Gelukkig werden wij getipt en kwamen wij al heel snel in contact met een nieuw wooninitiatief in Maasdijk, in het voor Dave ook vertrouwde Westland. Dave mocht er 3 weken komen logeren maar kreeg juist in die periode zelf corona. Veertien dagen heeft hij bij ons thuis in isolatie gezeten. Ook wij als gezin waren 10 dagen in quarantaine. Eerlijk is eerlijk, ik zag er tegenop maar het is ons alles meegevallen. We kregen structuur in de dag door te sporten (Emiel is tegenwoordig fanatiek hierin), te poetsen, koffie te drinken, nieuwe spelletjes te ontdekken (regenwormen is nu favoriet, vooral bij Donald), online rummikub te spelen, thuis te werken en leren en elkaar een beetje te verwennen met lekkers dat gebracht werd. Bewondering voor Dave want hij heeft het maar mooi volgehouden! Gelukkig werd hij niet al te ziek en kon hij daarna zijn logeerpartij hervatten. Ook Emiel en Donald hebben zich ware doorzetters getoond, als er iemand “zijn of haar dag” niet had dan kwamen zij wel met wat grappige afleiding, filmpjes, liedjes of dansjes om je humeur weer op te vrolijken!

Vorige week donderdag kregen wij te horen dat Dave welkom is bij Stichting Ons Buitenhuis, het wooninitiatief in Maasdijk. Hij krijgt hier een prachtig nieuw appartement met 24-uurs begeleiding. Wij denken dat dit een mooie stap is naar meer vrijheid en zelfstandigheid en zijn ontzettend blij met deze kans. Vandaag heeft hij de sleutel ontvangen en nu is het een kwestie van schilderen, vloer leggen en inrichten. Een drukke maar leuke tijd. Inmiddels zitten we wel weer midden in de 2e corona-golf, dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op, maar ook dit gaat weer voorbij.

De feestdagen staan voor de deur, anders dan anders. Misschien wel stiller maar misschien ook bewuster? We kunnen kiezen uit heel veel tv-programma’s, online kerstdiensten, online-kerstconcerten, online advent kalenders, online boodschappen doen, online…..noem maar op. Het grote aanbod maakt het er niet altijd gemakkelijker op. De online keuze is reuze, alleen is het aantal gasten beperkt. Ik wens dat je, ondanks alle beperkingen en nieuwe mogelijkheden, een vorm vindt om op een bijzondere manier dit keer Kerstfeest te vieren en stil te staan bij het Wonder van Kerst!

Een veilige jaarwisseling gewenst en heel veel gezondheid, liefde en hoop voor 2021!

Lieve groet,

Joke en mannen

3 gedachten over “21 december 2020, het was een jaar met veel veranderingen.”

  1. Lieve Joke en gezin,ook voor jullie allen Gods nabijheid toegebeden en alvast de allerbeste wensen voor 2021
    Veel liefs Rita en Hans Edelenbos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.