1 april 2016, het is al weer 7 jaar geleden…

Lieve lezer,

Tot mijn schrik zie ik dat ik dit jaar nog geen enkel berichtje op deze site heb geplaatst. De tijd vliegt, er gebeurt van alles, het is er gewoon helemaal bij ingeschoten. Daarom zal ik je nu een beetje “bijpraten”.

Vandaag is het 1 april, 7 jaar geleden kreeg Dave de diagnose. Wat is er veel gebeurd sinds die dag en wat is het bijzonder dat hij op dit moment nog zo stabiel is qua ziekte. Daar zijn we heel dankbaar voor! Dave is letterlijk en figuurlijk veel gegroeid in het afgelopen jaar. Zo is hij onlangs voor het eerst op kamp geweest met jongeren van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Het was best spannend om met vreemden weg te gaan maar hij heeft er zo enorm van genoten! Omdat dit een succes was, heeft hij zich direct aangemeld voor een zomerkamp met St. Kinder Oncologische Vakantiekampen. We hopen dat hij hier mee mee kan deze zomer.

Dave heeft de smaak van het uitgaan te pakken en logeert deze week op de boerderij in Staphorst. Ook hier was hij lange tijd niet alleen naar toe geweest. Emiel heeft hem met de trein er naar toe gebracht. Wel vreemd om te zien dat Emiel dan de leiding neemt en Dave begeleidt, maar het is heel goed gegaan. Morgen gaan we Dave weer ophalen. De berichtjes die hij stuurt zijn allemaal heel positief. Hij geniet enorm van het boerenleven en de gezelligheid in en om de boerderij.

Er is ook nog ander nieuws.
Voor Dave werd het de laatste maanden duidelijk dat hij niet langer bij de bakker wilde werken. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij deels gevonden. Sinds 1 maart werkt Dave niet meer bij de bakker. Hij werkt nu op de woensdag in een zagerij bij een bouwbedrijf. Dit doet hij met heel veel plezier. Hij kan lekker lopen naar zijn werk, gaat er fluitend naar toe en komt weer voldaan thuis. Het is echter wel zo dat hij de overige dagen thuis is en dat we daar nog geen concrete invulling voor hebben. Mede door de herziene wetgeving, het feit dat Dave dit jaar 18 wordt en de veranderingen die daarmee gepaard gaan in de zorg/begeleiding, is het nog niet duidelijk wat voor soort dagbesteding we moeten gaan zoeken, laat staan vinden. We hopen dat hier snel meer duidelijkheid in komt.

Sinds een paar maanden heeft Dave een eigen “zagerij” bij zijn oma in de schuur. Hier kan hij in zijn vrije tijd lekker figuurzagen. Na een oproepje op FB waarin we vroegen om tweedehands machines, ontvingen we direct allerlei reacties een aanbiedingen. Wat hartverwarmend om dan te ervaren dat er mensen zijn die spontaan een nieuw zaagmachine aan hem schenken! Echt heel fijn. Dave is er heel blij mee. Hij kan nu op elk moment van de dag zagen als hij er fut voor en zin in heeft. Hij maakt boekensteunen, sleutelhangers, woorden, figuren etc. Wanneer zijn voorraad groot genoeg is zal hij deze gaan verkopen onder de naam “Wood by D”. Wanneer bekend is waar zijn spullen te koop zijn zal ik dit ook op deze site vermelden.

De jongens worden groter en dan vind ik het toch steeds moeilijker om dingen uit hun leven te delen via deze site. Er speelt van alles in huize Akker maar we willen de jongens ook hun privacy geven. Over het algemeen is de sfeer in huis veel gezelliger in vergelijk met bijvoorbeeld vorig jaar. Iedereen zit beter in zijn vel of krijgt hulp om zich beter/sterker te gaan voelen. Kortom, we genieten weer meer van elkaar en dat is echt heel fijn.

Nu het vandaag zo’n zonovergoten dag is ga ik dit berichtje afronden en nog even met Donald samen van het zonnetje genieten!
Een fijn een zonnig weekend toegewenst.

Met een lieve groet,

Joke

2 gedachten over “1 april 2016, het is al weer 7 jaar geleden…”

 1. Lieve Joke,

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat Dave zijn draai gevonden heeft. Stoer ook dat hij met het vokk kamp is mee geweest, iets wat Joost nog nooit gedaan heeft. 🙂
  Heel veel moois gewenst voor jou en je gezin!

  Warme groet, Anita.

 2. Lieve fam.
  Wat fijn om zulke goede en fijne berichten te lezen en dat hij zelf ook weer zoveel pit heeft.
  Ik ben een beetje laat met reageren,maar ik heb het nogal druk met ziekenhuis in en ziekenhuis uit
  Maar fantastisch dat jullie weer kunnen en mogen genieten met elkaar
  Hartelijke groetjes.
  Marrie Groenewoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.